Studenti menadžmenta BP: Upravni odbor UCG da smijeni Maju Baćović

105 pregleda 3 komentar(a)
univerzitet_1, Foto: Arhiva "Vijesti"
univerzitet_1, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.11.2014. 11:23h

Savjet studenata Studija menadžmenta Bijelo Polje, podržava zaključke usvojene na sjednici Vijeća Ekonomskog fakulteta, koja je održana u ponedjeljak 24. novembra i zahtijeva od Univerziteta Crne Gore da na iste pozitivno odgovori.

"Od Univerziteta tražimo da na pregovore pozove predstavnike kolektiva Ekonomskog fakulteta, koji se protive ponašanju Univerziteta prema našem fakultetu, a ne svoju predstavnicu i zastupnicu Vaših interesa na Ekonomskom fakultetu u liku v.d dekana. Od Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore tražimo da prije nego što i sam podnese ostavku odmah smijeni Maju Baćović sa dužnosti v.d dekana Ekonomskog fakulteta, zbog njene pisane zabrane studentima da na miran način, a na šta imaju pravo i po statutu Univerziteta Crne Gore održe javni čas u holu fakulteta", navodi se u saopštenju studenata.

Oni se pitaju da li fakultet postoji zbog studenta ili zbog v.d dekana pa ko god to bio, kada se ovo dešava na samo desetak dana od kako ona rukovodi fakultetom pitamo se kakva bi studenti prava imali kada bi ona kojim slučajem bila dekan Ekonomskog fakulteta?

"Zato drage kolege studenti moramo istrajati u borbi za ostvarenje svojih prava kako nikad više ne bi došli u situaciju, da nam neko dekretom u jednoj rečenici ograničava naša prava. Ako uprava Univerziteta Crne Gore bude i dalje ignorisala zahtjeve studenata Ekonomskog fakulteta, mi studenti Studija u Bijelom Polju masovno dolazimo u Podgoricu da da lično na miran i dostojanstven način zareažimo ispunjavanje zahtjeva", zaključuje se u saopštenju studenata.

Bonus video: