Herceg Novi: Besplatno predavanje za roditelje

"Cilj projekta je podizanje svijesti o važnosti predškolskog vaspitanja djece i poboljšanje uslova za njihovo obrazovanje. Naručito nam je drago što su se građani uključili i svojim donacijama omogućili realizaciju seminara i predavanja" izvjavila je predsjednica NVO Sapio
0 komentar(a)
Ranko Rajović, Foto: Privatna arhiva
Ranko Rajović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.11.2014. 09:03h

NVO Sapio organizovaće u petak u Herceg Novom, u Dvorani Park sa početkom u 18 časova, besplatno predavanje namijenjeno roditeljima, a na temu Razvoj inteligencije kroz igru.

"Roditelji nehotice rade pogrešne stvari, ne znajući kako da na optimalan način stimulišu dječji razvoj. Često možemo čuti roditelje koji su, u želji da zaštite dijete, branili skakanje po krevetu, okretanje u krug, kupovali patike sa 'čičkom' da se dijete ne opterećuje vezivanjem pertli – i tako sprečavali neke izuzetno korisne aktivnosti. I tako iz najbolje namjere oštećuju razvoj djeteta", izjavio je dr Ranko Rajović, autor NTC metode koji će održati predavanje.

Osim predavanja NVO Sapio u okviru projekta “(Pred)obrazujmo” organizuje i seminar za vaspitače NTC sistem učenja – razvoj kreativnog i funkcionalnog razmišjanja i efikasnog učenja.

"Cilj projekta je podizanje svijesti o važnosti predškolskog vaspitanja djece i poboljšanje uslova za njihovo obrazovanje. Naručito nam je drago što su se građani uključili i svojim donacijama omogućili realizaciju seminara i predavanja" izvjavila je Mirjana Zidar, predsjednica NVO Sapio.

NTC program bavi se primjenom novih otkrića u pedagogiji i sastoji se iz tri dijela: razvoj mozga, razvoj sposobnosti za učenje i razvoj funkcionalnog znanja.

Autor programa dr Ranko Rajović saradnik je UNICEF-a za edukaciju i predavač na 8 fakulteta u 6 država. Program se sprovodi u 15 država Evrope (u 6 postoji državna akreditacija).

Bonus video: