Dan Republike SFRJ slavi se u tivatskom hotelu “Regent”

Proslava Dana Republike u “Regentu” nema, međutim, političku, već duboko humanitarnu konotaciju jer će sav prihod od prodaje hrane i pića koji se ostvari na toj manifestaciji biti uplaćen za pokrivanje troškova liječenja Tivćanke Mirjane Krstičević
154 pregleda 3 komentar(a)
Regent hotel, Foto: Privatna arhiva
Regent hotel, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.11.2014. 08:15h

Nekada najveći državni praznik u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji – Dan Republike 29. novembar - ove će godine biti proslavljen i na mjestu na kojem se to možda i najmanje očekivalo – u najluksuznijem hotelu u Boki Kotorskoj, tivatskom „Regent Porto Montenegru“, ranga pet zvjezdice de luks.

U “Regentovom” klasičnom Library Baru, u subotu će se tako, uz zvuke YU–roka i promotivne cijene svih vrsta rakija marke ‘Stara rakija’ i piva ‘Nikšićko pivo’ od 3.00 eura, proslaviti ovaj nekada veliki praznik koji se u SFRJ obilježavao u spomen na Drugo zasijedanje AVNOJ-a u Jajcu 29. novembra 1943. godine, na kome su udareni temelji “Titove Jugoslavije”.

Proslava Dana Republike u “Regentu” nema, međutim, političku, već duboko humanitarnu konotaciju jer će sav prihod od prodaje hrane i pića koji se ostvari na toj manifestaciji biti uplaćen za pokrivanje troškova liječenja Tivćanke Mirjane Krstičević.

“Mirjana je teško povrijedjena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 29. septembra 2013. godine nakon čega je kontinuirano boravila na Vojno–medicinskoj akademiji u Beogradu, Kliničko bolničkom centru u Podgorici i trenutno na Institutu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju u Igalu. Uz pomoć svoje porodice, brojnog tima ljekara i fizioterapeuta Mirjana prkosi zakonima medicine i njeno zdravstveno stanje je značajno bolje. Međutim, njeno dalje liječenje, ljekovi, usluge fizioterapeuta i ostalih potrepština zahtijevaju značajna sredstva. Čast nam je pridružiti se akciji koju su u prethodnim danima pokrenuli naši sugrađani preko društvenih mreža i na ovaj način pružiti Mirjani ruku solidarnosti na putu oporavka,” kazala je tim povodom portparokla “Regent Porto Montenegro” hotela Elena Ljiljanić.

Bonus video: