Baćović: Ne osjećam se prozvanom od strane studenata

Predstavnica studenata Ekonomskog fakulteta Božica Vujović kazala je da je smjena dekana Milivoja Radovića bila “posljednja kap koja je prelila čašu” i navela studente da protestuju
110 pregleda 0 komentar(a)
Ekonomski fakultet, Foto: Boris Pejović
Ekonomski fakultet, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.11.2014. 10:28h

Vršilac dužnosti dekana Ekonomskog fakulteta, Maja Baćović, kazala je da na njenu podršku studenti uvijek mogu neograničeno računati.

Baćović je, gostujući u programu Studentskog radija Krš, kazala da se ne osjeća proizvanom od strane studenata Ekonomskog fakulteta, jer većina njihovih zahtjeva nije namijenjena toj instituciji.

“Oni su upućeni drugim institucijama, za koje ja nemam legitimitet da ih predstavljam”, kazala je Baćović, dodavši da su njena vrata uvijek otvorena kada su u pitanju zahtjevi koji se direktno tiču Ekonomskog fakulteta.

Na pitanje da li protesti imaju veze sa smjenom dekana Ekonomskog fakulteta Milivoja Radovića, ona nije dala precizan odgovor ali je naglasila da je “tajming malo problematičan”.

Upitana da li uprava fakulteta treba da odobri upis prekomjernog broja studenata, Baćović je kazala da uprava nema legitimitet za to.

“Univerzitet Crne Gore i Vlada Crne Gore odlučuju o broju studenata koji Ekonomski fakultet može da upiše. Ta odluka je končačna, neopoziva”, rekla je za Radio Krš i napomenula da ta odluka mora da se poštuje.

U okviru programa, predstavnica studenata Ekonomskog fakulteta Božica Vujović kazala je da je smjena dekana Milivoja Radovića bila “posljednja kap koja je prelila čašu” i navela studente da protestuju.

Dodala je da su i natavničko vijeće i studenti podržali odluku o upisu prekomjernog broja studenata na tom fakultetu.

Vujović je u programu Studentskog radija Krš takođe okrivila UCG za prisvajanje više novca od školarina i poručila da studenti Ekonomskog fakulteta samo žele da znaju ko bi trebalo za to da snosi krivicu.

Studenti Ekonomskog fakulteta saopštili su da su se predstavnici svih studentskih organizacija te visokoškolske ustanove odazvali sinoćnjem sastanku na koji ih je pozvala Baćović, ali da su ga napustili jer ih je ona, kako tvrde, u prisustvu više svjedoka nazvala "ruljom i gomilom".

“Povodom saopštenja predstavnika nekih studentskih organizacija Ekonomskog fakulteta, u cilju objektivnog informisanja javnosti, želim da informisem da je sastanak sa predstavnicima studentskih organizacija održan, na kojem je konkretno pružena podrška idejama koje su predstavili predstavnici studentske organizacije AISEC Montenegro”, kaže se u saopštenju Baćović.

Kako je navela, o njenom višegodišnjem radu sa studentima, podršci koju im kontinuirano pruža, profesionalnom odnosu, poštovanju i prijateljskom pristupu, govore i rezultati anketa i evaluacije kvaliteta nastave i rada sa studentima.

Baćović je dodala da o njenom zalaganju za pružanje podrške studentima prilikom studiranja, usavršavanja i zapošljavanja, govore i projekti na čijoj se realizaciji trenutno radi, a o čemu će javnost biti uskoro upoznata.

“Kao što sam već i saopštila, Ekonomski fakultet i ja lično, pružamo bezrezervnu podršku realizaciji svih dobrih studentskih ideja, i na moju podršku, kao profesora i v.d dekana, studenti mogu uvijek neograničeno računati”, navela je Baćović.

Bonus video: