VIŠE DRŽAVNO TUŽILAŠTVO U BIJELOM POLJU

Tražiće mišljenje stručnjaka o nalazima iz bjelopoljske bolnice

59 pregleda 0 komentar(a)
Opšta bolnica Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Opšta bolnica Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
16.02.2019. 20:59h

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju zatražiće od stručnjaka mišljenje o rezultatima mikrobioloških analiza briseva, uzoraka vazduha i Izvještaja o ispitivanju uzoraka vode za piće iz Opšte bolnice u Bijelom Polju, koje je dostavio Institut za javno zdravlje (IJZ). 

Iz Višeg državnog tužilaštva saopšteno je da im je IJZ u utorak dostavio analize koje su uzete 12. novembra sa ginekološko-akušerskog odeljenja i neonatologije-pedijatrije iz Opšte bolnice u Bijelom Polju. 

"Napominjemo da Vrhovno državno tužilaštvo o svim detaljima koji ne utiču na dalji tok izviđaja blagovremeno obavještava javnost", navodi se u saopštenju. 

IJZ je u ponedeljak poslao Zdravstveno-sanitarnoj inspekciji i Osnovnom tužilaštvu u Bijelom Polju rezultate mikrobioloških analiza iz Opšte bolnice Bijelo Polje. 

Pojasnili su da je Institut zbog pokretanja istrage dužan da proslijedi nalaze Osnovnom tužilaštvu u Bijelom Polju, i da ih iz tih razloga ne može objaviti. 

U Kliničkom centru je od 3. do 13. novembra primljeno petoro novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedno preminulo. 

Ministar zdravlja Miodrag Radunović i direktor bjelopoljske bolnice Tomslav Jeremić podnijeli su ostavku na te funkcije, zbog propusta u zdravstvenom sistemu.