Tražiće mišljenje stručnjaka o nalazima iz bjelopoljske bolnice

72 pregleda 0 komentar(a)
Opšta bolnica Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Opšta bolnica Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 26.11.2014. 20:55h

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju zatražiće od stručnjaka mišljenje o rezultatima mikrobioloških analiza briseva, uzoraka vazduha i Izvještaja o ispitivanju uzoraka vode za piće iz Opšte bolnice u Bijelom Polju, koje je dostavio Institut za javno zdravlje (IJZ).

Iz Višeg državnog tužilaštva saopšteno je da im je IJZ u utorak dostavio analize koje su uzete 12. novembra sa ginekološko-akušerskog odeljenja i neonatologije-pedijatrije iz Opšte bolnice u Bijelom Polju.

"Napominjemo da Vrhovno državno tužilaštvo o svim detaljima koji ne utiču na dalji tok izviđaja blagovremeno obavještava javnost", navodi se u saopštenju.

IJZ je u ponedeljak poslao Zdravstveno-sanitarnoj inspekciji i Osnovnom tužilaštvu u Bijelom Polju rezultate mikrobioloških analiza iz Opšte bolnice Bijelo Polje.

Pojasnili su da je Institut zbog pokretanja istrage dužan da proslijedi nalaze Osnovnom tužilaštvu u Bijelom Polju, i da ih iz tih razloga ne može objaviti.

U Kliničkom centru je od 3. do 13. novembra primljeno petoro novorođenčadi sa infekcijom dobijenom u bjelopoljskoj bolnici, od kojih je jedno preminulo.

Ministar zdravlja Miodrag Radunović i direktor bjelopoljske bolnice Tomslav Jeremić podnijeli su ostavku na te funkcije, zbog propusta u zdravstvenom sistemu.

Bonus video: