Vajagić od turske ambasade traži posredovanje u vezi sastanka sa kompanijom Čelikoglu

Do sada je urađeno je oko 70 odsto odsto radova na izgradnji 33 km vodovodne i kanalizacione mreže sa 13 pumpnih stanica i jednim podmorskim ispustom , investicione vrijednosti od 18,8 miliona eura
74 pregleda 1 komentar(a)
Kolektor, Herceg ovi, Foto: Slavica Kosić
Kolektor, Herceg ovi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 25.11.2014. 15:02h

Predsjednik opštine Milan Vajagić uputio je pismo ambasadi Turske u Crnoj Gori i nadležnom ministrastvu u kom traži posredovanje u zakazivanju sastanka sa turskom kompanijom Čelikoglu koja izvodi radove na kanalizacionoj i vodovodnoj infrastrukturi.

Sastanak sa kompanijom Čelikoglu, zbog nezadovoljavajuće dinamike radova , zatražen je još prošle sedmice, ali do njega nije došlo.

Podsjećamo da su u toku radovi na kanalizacionoj i vodovodnoj infrastrukturi, koji su povjereni turskoj kompaniji Čelikoglu, a počeli su u avgusta 2012.

Do sada je urađeno je oko 70 odsto odsto radova na izgradnji 33 km vodovodne i kanalizacione mreže sa 13 pumpnih stanica i jednim podmorskim ispustom , investicione vrijednosti od 18,8 miliona eura.

Radovi su trebalo da budu završeni do februara 2014, pa je rok produžen do ljeta ove godine, a posljenjim aneksom ugovora do februara 2015. godine.

Prije nego što je u septembru, potpisan treći aneks ugovora, kojim je rok završetka radova produžen do februara 2015. godine, izvođaču radova na kanalizacionoj mreži turskoj firmi Čelikoglu postavljeno je nekoliko uslova.

Firma je morala da angažuje drugog podizvođača, da smijeni rukovodice angažovane u Herceg Novom, kao i da investitoru omogući kontrolu plaćanja podizvođača.

Aneksom je predviđeno da se odustane od bilo kakvih finansijskih zahtjeva zbog produženja roka izvođača.

Iako je prvim ugovorom bilo predviđeno plaćanje penala za kašnjenje radova, nisu realizovani jer je ocijenjeno da su kašnjenja imala opravdanje.

Ali je rečeno, da će se kazneni penali primjenjivati na novi rok za završetak radova.

Zabrinuti da ni ovaj posljednji rok neće biti ispoštovan, i da radovi neće biti završeni ni do idućeg ljeta, u lokalnoj upravi pokušavaju da ubrzaju radove.

Rok je produžen i drugoj turskoj kompaniji Mas Gintaš koja 24 juna trebalo da završi gradnju postrojenja za preradu otpadnih voda vrijednosti 8,8 miliona eura.

Rok je produžen i drugoj turskoj kompaniji Mas Gintaš koja 24 juna trebalo da završi gradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Meljinama vrijednosti 8,8 miliona eura.

Bonus video: