Smitov katamaran trijumfovao na Regati papirnih i modela brodova

Što se regate modela tiče, nisu postojala neka striktna pravila, te su u njoj mogli učestvovati svi modeli plovila koji su članovi Jahting kluba Porto Montenegro, ali i svi građani Tivta sami izradili, u skladu sa instrukcijama
66 pregleda 0 komentar(a)
Regata papirnih i modela brodova, Foto: Siniša Luković
Regata papirnih i modela brodova, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 25.11.2014. 15:18h

Pobjednik “Regate papirnih i modela brodova”, koja je tokom vikenda održana u nautičkom centru Porto Montenegro u Tivtu, je Alec Gellatey Smith.

“Zbog nedostatka vjetra u akvatorijumu Porto Montenegra, ispred mula 1, za pobjednika je izabrana jedrilica koja je, po mišljenju žirija, najpravljena sa najviše truda,” kazao je danas PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić, ističući da se sudijama najviše dopao Alec-ov dvojarbolni katamaran koji je čak imao iminijaturnu posadu na palubi.

U konkurenciji su se, inače, našle kreativne jedrilice od papira i drveta dužine do pola metra, koje su i djeca i odrasli pažljivo pravili za ovo takmičenje.

Što se regate modela tiče, nisu postojala neka striktna pravila, te su u njoj mogli učestvovati svi modeli plovila koji su članovi Jahting kluba Porto Montenegro, ali i svi građani Tivta sami izradili, u skladu sa instrukcijama.

Organizator ove neobične manifestacije, koja se održala četvrti put je Porto Montenegro Yacht Club, a zbog velike zainteresovanosti predstavnici kluba u skorije vrijeme najavljuju još jedan sličan događaj.

Bonus video: