Dok traje rekonstrukcija "Limenke", po lične karte u zgradu Uprave policije

254 pregleda 1 komentar(a)
Uprava policije, Foto: Boris Pejović
Uprava policije, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.11.2014. 09:51h

Područna jedinica za upravne unutrašnje poslove Ministarstva unutrašnjih poslova u Podgorici od 2. decembra će privremeno preseliti u zgradu Uprave policije, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog zbog rekonstrukcije zgrade u kojoj se trenutno nalazi, tzv “Limenke”, saopšteno je iz MUP-a.

PJ će raditi svakog radnog dana od 7 do 20 časova, a rad sa strankama je predviđen u periodu od 8 do 19 časova. Vikendom neće raditi.

"U prostorijama Uprave policije će biti otežani uslovi za rad zbog nedovoljno velikog prostora, pa je moguće da dođe do gužvi na šalterima. Uz izvinjenje, građane molimo za strpljenje i razumijevanje i napominjemo da je rad sa strankama produžen i pa će imati 11 sati u toku dana da pribave lične isprave i riješe građanska stanja. Registracija vozila će i dalje biti u poslovnom centru Kruševac", navodi se u saopštenju.

Planirano je da rekonstrukcija “Limenke” traje nekoliko mjeseci.

"Projektnom dokumentacijom za adaptaciju „Limenke“ predviđeno je povećanje broja šaltera, kako bi se objedinile službe i smanjile gužve. Služba za registraciju vozila biće preseljena u adaptirani prostor od 443 kvadrata", navodi se u saopštenju UP.

Nakon adaptacije PJ Podgorica, službenici Direktorata za upravno unutrašnje poslove radiće, kako je saopšteno, u modernom ambijentu čiji će uslovi rada zadovoljavati najviše standarde kako iz informacionih tehnologija tako i druge kriterijume, koje neće imati nijedna organizaciona jedinica MUP-a.

"Limenka" bi trebalo da dobije 22 šaltera za primanje zahtjeva i izdavanje dokumenata. Oni će biti smješteni u holu od 220 kvadrata, dok je ukupna površina poslovnog prostora sa pratećim prostorijama za kancelarije, biometriju i čekaonicu 443 metra kvadratna.

Čekaonica će imati preko 70 stolica, a građani će dolaziti na red uz pomoć elektronske kontrole – tiketinga. To znači da će dva šaltera biti info pultovi iznad kojih će biti postavljen displej – monitor, gdje će se dobijati sve potrebne informacije kao i redni broj, odnosno tiket. Građanin dolazi na red kada se na monitoru pojavi njegov redni broj, kao i broj šaltera koji je slobodan.

Kako bi izbjegli gužve, građani kojima su neophodni izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu i uvjerenje o prebivalištu, ta dokumenta mogu naručiti i putem internet servisa dokumenta.me. Građani mogu naručena dokumenta da dobiju na kućnu adresu, uz novčanu nadoknadu za dostavu, ili da, dok traje rekonstrukcija "Limenke", dokumenta podignu na šalterima u zgradi Uprave policije.

Bonus video: