Udruženje "Krstaš": Podjele u Nacionalnom savjetu sve veće

Sa 13 glasova za predsjednika Nacionalnog savjeta Crnogoraca Srbije izabran slikar Ratko Šoć
0 komentar(a)
Zgrada opštine Vrbas, Foto: Udruženje Krstaš
Zgrada opštine Vrbas, Foto: Udruženje Krstaš
Ažurirano: 25.11.2014. 08:15h

U Vrbasu je, kako je saopšteno iz Udruženje Crnogoraca Srbije "Krstaš", održana burna sjednica Nacionalnog savjeta Crnogoraca Srbije na kojoj je izabrano rukovodstvo i usvojen statut savjeta.

"Dan ranije vrbašku većinu su napuštila tri visoko obrazovana člana, ne slagajući se sa politikom te koalicije po kojoj se sprječava ravnopravno učešće i jedinstven rad svih 23 člana savjeta. Odnos između dvije programski suprostavljene grupacije je sada je 13 prema 10. Većinska grupa je u radno predsjedništvo za vođenje sjednice odredila samo svoje predstavnike, a zbog nesigurnosti u stvarnu većinu bili su protiv tajnog glasanja prilikom izbora predsjednika i usvajanja statuta", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je sa 13 glasova za predsjednika izabran slikar Ratko Šoć, a za njegovog zamjenika Branislav Sekulić, funkcioner Demokratske stranke u toj opštini.

"U cilju grčevitog očuvanja većine i zadovoljenja nerealnih ambicija koalicionih partnera potpredsjednička mjesta su dobili i Slobodan Balandžić i Nikola Čičarević. Većina je statutom predvidjela i izbor prvog potpredsjednika i još dva potpredsjednika, kao i izbor predsjednika Izvršnog odbora i više stalnih i privremenih odbora", zaljučuje se u saopštenju Udruženja "Krstaš".

Bonus video: