Ključ infekcije u bjelopoljskoj bolnici u tužilaštvu

61 pregleda 8 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Zoran Đurić
Ivica Stanković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.11.2014. 06:33h

Institut za javno zdravlje (IJZ) završio je obradu uzoraka uzetih u bjelopoljskoj Opštoj bolnici, ali su odbili da saopšte nalaze.

Iz IJZ su saopštili da su nalaze uzoraka površina, predmeta i zaposlenih poslali Zdravstveno-sanitarnoj inspekciji i Osnovnom tužilaštvu u Bijelom Polju, pojasnivši da ne mogu da ih saopšte zbog istrage koja je u toku. “Vijesti” juče u tužilaštvu i Zdravstveno-sanitarnoj inspekciji nijesu uspjele da saznaju šta su utvrdili u IJZ, od čega bi umnogome mogao da zavisi i dalji tok istrage.

Pet beba zaraženo je u bjelopoljskom porodilištu, a jedna je prošle subote preminula u KCCG...

“Tri bebe iz Bijelog Polja koje se liječe u Centru za neonatologiju Instituta za bolesti djece su dobrog opšteg stanja i pripremaju se za otpust kući. Četvrta beba je bolje”, saopšteno je juče iz KCCG.

Nakon razgovora sa vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem, otac preminulog dječaka, Slaviša Knežević, kazao je juče da mu je čvrsto obećano da će u rasvjetljavanju uzroka smrti sve biti transparenstno.

“Vrhovni tužilac mi je dozvolio uvid u medicinsku dokumentaciju, koju sam ja kopirao. Rekao mi je da još nije gotov nalaz odbukcije, koji očekuje u ova dva dana. Stekao sam utisak da postoji izuzetno jaka volja i da je Stanković pošten i častan čovjek. Razgovarali smo više od dva sata i on me je uvjerio da će istrajati da se moj, kao i ostali slučajevi istraže do kraja i da neće odustajati“, kazao je Knežević.

Mreža žena PZP-a traži o stavku Bobana Mugoše >>>

Bonus video: