Otac preminule bebe traži papire od Tužilaštva

120 pregleda 0 komentar(a)
Slaviša Knežević, Foto: Privatna arhiva
Slaviša Knežević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.11.2014. 17:45h

Otac preminulog novorođenčeta iz Bijelog Polja Slaviša Knežević tražio je od tužilaštva, ali i Kliničkog centra da mu se dostave svi spisi ili samo mogućnost da pogleda dokumentaciju, koja je pribavljena u dosadašnjoj istrazi oko smrti njegovog sina.

"Da li ja, kao otac, imam pravo da mi državni organi, koji vode istragu daju na uvid svu moguću dokumentaciju, koju su pribavili u ovom dijelu izviđaja. Ja nisam pravnik i ne znam koja mi prava pripadaju u ovom postupku, a imam ograničeno povjerenje u državne organe i samo tražim istinu i mogućnost da fotokopiram dokaze koje su pribavili. Cijela javnost je svjedok, a kako je to iznio Dejan Cvijanovic iz NVO "Krug života", da se falsifikuje medicinska dokumentacija, zbog toga tražim na uvid spise o mom djetetu, da ne bih kasnije sumnjao da je nešto lažirano", kazao je Knežević.

Otac preminule bebe naveo je da će tražiti prijem kod vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, jer želi da od njega sazna, koja mu prava pripadaju u ovom postupku.

"Možda sam u prvim danima naše tragedije dao neke nepromišljene izjave, koje su posljedica duboke boli i beznađa u kojem sam se našao. Međutim, želim cijeloj javnosti da kažem da sam prepustio državnim organima da dođu do istine i da ja želim da sam svakodnevno u toku sa svom dokumentacijom, ali i istragom, koja se tiče mog preminulog djeteta. Takođe, tražiću i prijem kod premijera", kazao je Knežević.

Porodica preminule bebe krajem prošle sedmice tražila je od Tužilaštva na uvid dokumentaciju, a posebno ih zanima da vide i otpusnu listu iz Kliničkog centra.

"Zasada imamo samo otpusnu listu iz Bijelog Polja. Prošle subote, kada je naša beba preminula, niko nam u KC-u te noći nije izdao otpusnu listu i smrtovnicu. Kasnije sam saznao da su to morali da urade odmah kada sam preuzeo tijelo", naveo je Knežević. Tek rođeni sin Slaviše i Danke Knežević preminuo je 15. novembra, sedam dana nakon rođenja na Odjeljenju neonatologije KC-a u Podgorici.

Beba je sa još četvoro novorođenčadi iz Bijelog Polja prebačena na liječenje u Podgoricu zbog teških simptoma sepse.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu, a u nedjelju veče je tražena i obdukcija tijela bebe, koja je urađena u ponedjeljak.

Planirano je da patolog dr Nemanja Radojević danas, a najdalje do utorka tužiocima preda nalaz o uzroku smrti bebe.

Taj nalaz patologa, ali i brisevi koji su uzeti na analizu iz bjelopoljskog porodilišta, biće ključni dokazi u istrazi.

Bonus video: