Barac izabran za člana Savjeta za usavršavanje Univerziteta iz Tura

Članovi Savjeta za usavršavanje biće predstavnici profesorskog kora Univerziteta Fransoa Rable, predstavnici srednjoškolskih profesora, gradske biblioteke, muzeja, kao i Opstine grada Tura
96 pregleda 0 komentar(a)
Filozofski fakultet, Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Filozofski fakultet, Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 24.11.2014. 17:24h

Doc. dr Milan Barac, sa Filozofskog fakulteta u Nikšiću, izabran je za člana Savjeta za usavršavanje Univerziteta Franosa Rable u Turu u Francuskoj.

Barac je za člana Savjeta izabran na predlog šefa doktorskih (istraživačkih) studija za jezik i književnost, prof. Izabele Gavoal i biće jedini predstavnik nekog inostranog univerziteta u pomenutom tijelu.

"Riječ je o novoustanovljenom tijelu na francuskim univerzitetima koje će se baviti evaluacijom studija te davati predloge u vezi budućeg profesionalnog angažovanja, tj. uključivanja u tržište rada svršenih studenata Mastera", navodi se u saopštenju Filozofskog fakulteta.

Članovi Savjeta za usavršavanje biće predstavnici profesorskog kora Univerziteta Fransoa Rable, predstavnici srednjoškolskih profesora, gradske biblioteke, muzeja, kao i Opstine grada Tura.

Milan Barac, profesor lingvističke grupe predmeta, nekoliko godina bio je šef studijskog programa za francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

Često boravi u Francuskoj gdje mu je objavljena doktorska disertacija od strane Nacinalnog univerzitetskog centra za publikaciju doktorskih disertacija, a njegov naučno-istraživački rad prvenstveno se odnosi na savremeni (nekonvencionalni) francuski jezik.

Bonus video: