Otvorena izložba "Morski otpad"

izložba, koja traje do 28. novembra, edukativno-informativnog je karaktera i ima za cilj podizanje svijesti o morskom otpadu
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2014. 17:24h

U holu "Delta sitija" u sklopu izložbe "Marine Liter" (Morski otpad) postavljeno je 15-ak bačvi, na kojima su i savjeti kako da se sačuva more.

Direktor "Ozona" Aleksandar Perović kaže da je izložba, koja je trajati do 28. novembra, edukativno-informativnog karaktera i ima za cilj podizanje svijesti o morskom otpadu.

"Postavku sačinjavaju eksponati koji se najčešće nalaze u morskom otpadu. Posjetioci će imati priliku da prođu kroz više povezanih tematskih cjelina i upotpune znanje o morskom otpadu, njegovom sastavu, specifičnostima kada je Crna Gora u pitanju, kao i mogućnostima za lični aktivizam i angažman", kazao je Perović.

Izložba je organizovana u saradnji sa kompanijom "Coca-Cola Hellenic", u okviru međunarodnog projekta MARLISCO, koji ima za cilj podizanje svijesti i olakšavanje dijaloga kako bi se pronašao održivi sistem tretiranja morskog otpada.

Perović kaže da je morski otpad problem globalnih razmjera i da se svakog sata u svjetskim morima nekontrolisano odlažu stotine tona.

"Problematika morskog otpada nije dovoljno približena javnosti i sigurni smo da će aktivnosti poput izložbe "Morski otpad" uticati da se građanima približi šta zapravo nastaje kada nekontrolisano odlažemo otpad i šta svako od nas može učiniti da se postojeće stanje unaprijedi", rekao je Perović.

Galerija

Bonus video: