SPUCG: Što prije organizovati sastanak studenata, uprave UCG i Ekonomskog fakulteta

3 komentar(a)
univerzitet_1, Foto: Arhiva "Vijesti"
univerzitet_1, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.11.2014. 17:34h

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore (SPUCG) apelovao je da se u što kraćem roku pristupi razgovorima i pronalaženju najboljeg modela saradnje između uprave Univerziteta i Ekonomskog fakulteta.

"Ne ulazeći u suštinu problema koji je prisutan već duže vrijeme, Studentski parlament kao krovna organizacija studenata državnog univerziteta, smatra da trenutna situacija ne ide u prilog ni jednoj strani, pa je potrebna hitna reakcija svih struktura", kaže se u saopštenju nakon današnje sjednice Skupštine SPUCG.

Iz te studentske organizacije kazali su da Ekonomski fakultet kao najstarija univerzitetska jedinica, sa više od tri hiljade studenata i brojnim generacijama koje su izašle sa tog fakulteta, bio je i treba da bude oslonac državnog Univerziteta.

"U tom duhu, svaka inicijativa i svaki problem sa kojim se suočavaju studenti tog fakulteta, zaslužuje posebnu pažnju krovne organizacije studenata UCG. I u slučaju Ekonomskog fakulteta, kao i ostalih univerzitetskih jedinica, Studentski parlament daje punu podršku u iskazivanju i javnom saopštavanju problema studenata, kao i njihovoj želji da doprinesu unaprijeđenju ugleda svog fakulteta i UCG-a u cjelini", navodi se u saopštenju.

U SPUCG smatraju da je samo na taj način moguće prepoznati slabe tačke, probleme i stvari koje treba rješavati i unaprijediti.

"U interesu studenata Ekonomskog fakulteta, ali i očuvanja prestižne pozicije koju Univerzitet Crne Gore ima u društvu, nastalu problematiku treba hitno riješiti ,naročito u situaciji kada je Ekonomski fakultet, kao i sve univerzitetske jedinice državnog univerziteta, suočen sa veoma jakom konkurencijom na tržištu", upozorili su predstavnici studenata.

Prema njihovim riječima, samo uz uključivanje svih struktura, razmjenu argumenata i dijalog, moguće je prevazići sve probleme.

"Studentski parlament UCG vjeruje da će u najkraćem roku biti organizovan sastanak uprave UCG-a i Ekonomskog fakulteta, kao i predstavnika studenata, kako bi se razmjenom mišljenja i argumenata, došlo do najboljeg rješenjakoje će biti u interesu svih", kaže se u saopštenju.

Rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić pozvala je ranije danas predstavnike Ekonomskog fakulteta da u otvorenoj i konstruktivnoj raspravi razmotre sporna pitanja.

Sa tog fakulteta kazali su da će njegovo Vijeće razmotriti prihvatanje inicijative rektorke za razgovor o aktuelnim problemima, nakon što dobije odgovore na zaključke današnje sjednice.

Bonus video: