Budva i Vrnjačka Banja ubuduće će tješnje sarađivati

Đurović je kazao da je sporazumom krunisana dugogodišnja saradnja dvije opštine koje je opisao kao dva najrazvijenija turistička centra u svojim državama
0 komentar(a)
Đurović, Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Đurović, Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.11.2014. 10:38h

Gradonačelnici Budve Lazar Rađenović i Vrnjačke Banje Boban Đurović potpisali su danas sporazum koji, kako je saopšteno, otvara prostor za saradnju u više oblasti.

Đurović je kazao da je sporazumom krunisana dugogodišnja saradnja dvije opštine koje je opisao kao dva najrazvijenija turistička centra u svojim državama.

"Ovaj sporazum zasnovan je i na istorijskim činjenicama, ali i dva turistčka centra koji ovim sporazumom, ne samo da proširuju svoj krug saradnje, već se veliki dio daje na razmjeni iskustava, gdje ove dvije opštine treba da sarađuju i na nekim međunarodnim projektima u budućnosti. Tu je i razmjena iskustava iz svih oblasti, privrede, turizma i kuture, gdje želimo da posredujemo i budemo ko-organizatori budućih manifestacija u Vrnjačkoj Banji i Budvi, da sudjelujemo u razmjeni privrednika dva grada, sportskih društava i školske i predškolske djece", rekao je Đurović.

Rađenović je ocijenio da prostora za saradnju Budve i Vrnjačke Banje ima mnogo.

"Razmišljamo o nekim budućim koracima saradnje, ali i nekim zajedničkim manifetsacijama i zajedničkim nastupima na treća tržišta. Mislim da snaga naših destinacija iz godine u godinu jača na međunarodnom planu i vjerujem da već imamo kredita da plediramo i na one koji sa daljih prostora mogu da privući određenu klijentelu. Za tako nešto nije dovoljan prostor jednog grada, čak i jedne države, već se mora praviti neki objedinjen paket ponude, koji bi bio dovoljno inspirativan za dolazak turista sa prostora dalekog Istoka", naveo je Rađenović.

On je kazao da je siguran u ispravnost potpisanog sporazuma u koji je "utkana i nota tradicionalno dobrih odnosa, bratskih veza sa našim prijateljima u Srbiji, posebo u Vrnjačkoj Banji".

"Ubijeđen sam da ćemo sarađujući u budućem periodu ostvariti korisne stvari i za građane Budve i građane Vrnjačke Banje", poručio je Rađenović.

Bonus video: