U januaru stiže prva serija satova mladog dizajnera iz Kolašina

“Zadovoljan sam iako će biti potrebno još mnogo novca. Međutim, sve je obezbijeđeno da proizvedemo prvu seriju za sve one koju su satove naručili”
19 komentar(a)
Milovan Dožić, Foto: Dragana Šćepanović
Milovan Dožić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 22.11.2014. 20:15h

Prva serija satova VIDI, koje je sa grupom prijatelja iz regiona dizajnirao dvdesetšestogodišnji Kolašinac Milovan Dožić biće proizvedena u januaru naredne godine.

Novac za proizvodnju prvih satova iz Crne Gore prikupljen je kampanjom na sajtu www.indiegogo.com.

“Zadovoljan sam iako će biti potrebno još mnogo novca. Međutim, sve je obezbijeđeno da proizvedemo prvu seriju za sve one koju su satove naručili”, kazao je Dožić za “Vijesti”.

On je objasnio da je to takozvana 'crowdfunding' platforma za prikupljanje novca za inovativne projekte kao što je ovaj.

“Indiegogo pruža mogućnost da se dopre do velikog broja onih koji žele da pomognu neki projekat ukoliko im se dopadne. To je i prilika za sve one koji žele da posjeduju VIDI sat po mnogo nižoj cijeni, nego što će biti kada se nađu u radnjama. Ujedno ovo je dobro došlo kao internacionalna reklama”, naglasio je on.

Dožić je rekao da je vijest o VIDI satovima objavljena na nekoliko stranih veb sajtova koji se bave satovima, među kojima je i WatchuSeek, najposjećeniji globalni forum o satovima.

Prema njegovim riječima, u toku su pregovori sa nekima od regionalnih distributera satova koji bi se pobrinuli za plasman VIDI brenda.

Ukoliko njegova ideja bude realizovana onako kako očekuje, Crna Gora će za par mjeseci dobiti prvu marku satova.

VIDI satovi će spadati u tzv. affordable luxury (luksuz koji se može priuštiti). Pažnju potrošača će privući originalnim pakovanjem u obliku kugle, čija je polovina providna.

Dožićevi satovi proizvodiće se Hong Kongu, a u njih će biti ugrađivan mehanizam “Miyota”, japanskog proizvođača.

Za izradu “Vidi” časovnika koristeći se čelik 316 L, koji je standardan u toj industriji.

Za sada postoje tri različita modela.

Bonus video: