Srednjoškolci započeli humanitarnu akciju "Karavan sreće"

Prva aktivnost biće im prikupljanje novca za liječenje male Nikoline Baltić iz Mojkovca.
522 pregleda 0 komentar(a)
Nikolina Baltić, Foto: Dragana Šćepanović
Nikolina Baltić, Foto: Dragana Šćepanović

Pod geslom “Malim djelom budimo veliki ljudi”, preko 150 crnogorskih srednjoškolaca i sudenata započeli su humanitarnu akciju “Karavan sreće". Na ideju su, kako objašnjavaju njihovi predstavnici, došli za vrijeme druženja, koje je uslijedilo poslije Poslovnog izazova na Univerzitetu Donja Gorica (UDG). Prva aktivnost biće im prikupljanje novca za liječenje male Nikoline Baltić iz Mojkovca.

“Svoje kreativne energije i preduzetnički duh usmjerili smo ka jednom cilju, koji nema veze s novcem, biznisom, profitom niti sa bilo kakvim poslom, već smo inspirisani najiskrenijim ljudskim motivom – empatijom. Dobre volje i potpuno volonterski krenuli u ostvarenje jednog sna, sna osmogodišnje Nikoline iz Mojkovca, koja se suočava sa najtežim životnim izazovom-tumorom na kostima”, kažu iz omladinske incijative “Karavan sreće”.

Oni podsjećaju da je maloj Mojkovčanki potrebno liječenje van Crne Gore, te da im je cilj da što više građana Crne Gore bude uključeno u akciju prikupljanja novca za nju. Takođe, i da što više pojedinaca shvati da treba “da budu jedni uz druge, onda kada je pomoć najpotrebnija”.

“Živimo u vremenu kada je Crne Gora opterećena politikom i podjelama, a mi mladi želimo da pokažemo da možemo da budemo jedinstveni, da možemo jedni drugima da pružimo ruku pomoći i povjerenja. Naša ``organizacija`` ima misiju podizanja svijeti o važnosti pomaganja drugima. Želimo da ukažemo i na to da se raznim vrstama aktivizma može doprinijeti prikupljanju značajnih sredstava, a ne samo SMS porukama. CIlj nam je da pokažemo pravu solidarnost i osjetimo zadovoljstvo zbog jedog humanog djela. “

U cilju prikupljaja što veće pomoći za malu Nikolinu , planirano je da se u gotovo svakom crnogorskom gradu organizuju humanitarne manifestacije pod nazivom „Karavan sreće“, koja će podrazumijevati održavanje koncerata, sportskih turnira, kulturnih večeri, prodaje suvenira i slično..

"Sredstva koja se prikupe na žiro račun donirace se porodici male Nikoline Baltić. Višak sredstava doniraćemo onima kojima to bude najpotrebnije. Pomoć se prikuplja kod CKB banke na žiro račune 510000000116575707, račun Nikolininog brata, i žiro račun njene majke 510000000116547480. Svi koji su spremni da se pridruže ovoj akciji su dobrodošli, a više informacija o “Karavanu sreće” i svim našim akcijama možete pronaći na našim Facebook i Instagram stranicama”, objašnjava Milutin Jovanović iz te humanitarne akcije.

Bonus video: