Nove trim sprave u parku, uskoro i sprave za pse

337 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2014. 15:22h

U dijelu parka na Ćemovskom polju nedaleko od stariona Mladost, na Starom aerodrom, ovih dana je obnovljena trim staza, te uz postojeće, postavljene nove trim sprave, objavljeno je na stranici o Ćemovskom.

Rekonstrukcija trim staze i postavljanje sprava za vježbanje dio su projekta koji se finansira sredstvima koja su dobijena kroz projekat Ministarstva finansija i UNDP, odnosno kroz akciju Budi odgovoran, putem kojih je, zahvaljujući učešću građana u ukazivanju na nepravilnosti iz oblasti sive ekonomije i ažurnom postupanju inspekcijskih organa, do kraja aprila prikupljeno 200.000 eura za projekte od opšteg društvenog značaja. 50.000 eura dobio je i projekat uređenje parka na Ćemovskom polju, koji su u ime građana kandidovale NVO Green Home i Ozon, a koji se realizuje u saradnji sa Zelenilom Podgorica.

Rekonstrukcija trim staze i postavljanje trim sprava je prva faza projekta uređenja parka, za što je dosad opredijeljeno 11.000 eura. Na stranici Ćemovsko polje navode da će nakon ovih radova, biti postavljene i sprave za park za pse, prvi pseći park u Crnoj Gori. U planu je i postavljanje parkovskog mobilijara za djecu, a projektom je predviđeno i da u park bude dovedena voda, te pošumljavanje dijela koji je uništen što nelegalnom sječom, što u požaru u avgustu prošle godine.

Galerija

Bonus video: