Kovačević i Marunović recitovali i svirali prijateljima Crne Gore

"Marunović i Kovačević izvodili su djelove iz predstava „Gorski vijenac“, „Potonja ura Njegoševa“ i „Poesia Montenegrina“"
169 pregleda 1 komentar(a)
Slobodan Marunović, Slobodan Kovačević, Foto: Gov.me
Slobodan Marunović, Slobodan Kovačević, Foto: Gov.me
Ažurirano: 20.11.2014. 21:32h

Sinoć je u Briselu, u organizaciji Misije Crne Gore pri EU i Ambasade u Belgiji, a uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, održano „Crnogorsko muzičko-poetsko veče“ u kojem su nastupili glumac CNP-a Slobodan Marunović i kantautor Slobodan Kovačević.

"Marunović i Kovačević izvodili su djelove iz predstava „Gorski vijenac“, „Potonja ura Njegoševa“ i „Poesia Montenegrina“, a predstavljen je i novi album Slobodana Kovačevića „Omnia Vincit Amor“. Predstava „Poesia Montenegrina“ izvođenjem u Briselu obilježila je 15 godina od premijere.

Večeri su prisustvovali potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Igor Lukšić, potpredsjednik Vlade i ministar pravde i rukovodilac Ministarstva kuture, Duško Marković, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boro Vučinić, predstavnici diplomatskog kora pri EU, NATO i u Belgiji i brojni prijatelji Crne Gore.

Publika je s uživanjem ispratila Marunovićev panoptikum crnogorske poezije od Petra II Petrovića Njegoša do naših dana i Kovačevićevo kantautorstvo posvećeno Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Bonus video: