Đukanović čestitao dan opština Tivat i Kotor

„Praznici su uvijek prilika da se sumiraju rezultati, ali i da se pokaže odgovornost prema obavezama koje stoje pred administracijom na svim nivoima“, kazao je premijer
1 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.11.2014. 16:22h

Premijer Milo Đukanović čestitao je Dan opštine građanima Tivta i Kotora, poručujući da su praznici prilika da se sumiraju rezultati, ali i pokaže odgovornost prema obavezama koje stoje pred administracijom na svim nivoima. Đukanović je, povodom 21. novembra – Dana opštine Tivat, čestitku uputio predsjedniku Opštine Ivanu Novoselu, predsjedniku Skupštine opštine Krstu Boškoviću, odbornicima i drugim učesnicima svečane sjednice i svim građanima Tivta. „Svečanost povodom praznika prilika je za novo rukovodstvo da podsjeti na još jednu u nizu uspješnih godina tivatske opštine, koja s pravom personifikuje i anticipira moderni turistički i ukupan razvoj i primorja, i Crne Gore“, naveo je Đukanović. On je, kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, naveo da je uvjeren da će za lokalnu upravu biti izazov da nastavi tim dobrim putem, sa ambicijom stvaranja još povoljnijih uslova za privlačenje renomiranih investicionih partnera, koji će, kao i sadašnji, biti najbolji promoteri Tivta i Crne Gore u inostranstvu. „Za vaš grad se s pravom može reći da sve više postaje model na koji se mogu ugledati sve lokalne, posebno primorske zajednice. Želim da vas uvjerim da na liniji održanja tog kursa, koji je i najbolji podsticaj za progres Crne Gore na putu ka članstvu u NATO i Evropskoj uniji, možete računati na punu podršku i pomoć Vlade“, navodi se u čestitki Đukanovića. Đukanović je, povodom 21. novembra – Dana opštine Kotor, čestitku uputio i predsjedniku Opštine Aleksandru Stijepčeviću, predsjedniku Skupštine opštine Nikoli Bukilici, odbornicima i drugim učesnicima svečane sjednice i svim građanima Kotora. „Praznici su uvijek prilika da se sumiraju rezultati, ali i da se pokaže odgovornost prema obavezama koje stoje pred administracijom na svim nivoima“, kazao je on.

Kotor

Prema riječima Đukanovića, za sredine kao što je Kotor, koji u kontinuitetu bilježi zavidne rezultate, i čije je rukovodstvo uvijek znalo da odredi prioritete u interesu građana, grada i Crne Gore, promjena na čelu Opštine može biti podstrek da se nastavi sa novim entuzijazmom u ispunjavanju sve zahtjevnijih obaveza koje stoje pred svim zajednicama, i zemljom u cjelini. „U vašoj, to je i privilegija, jer Kotor nije samo dio svjetske kulturne baštine, već je oduvijek bio i evropska kapija Crne Gore. Izazovi su utoliko veći, jer su pred državom sve složenije dionice na putu ka članstvu u NATO i u EU“, navodi se u čestitki Đukanovića. U tim procesima, dodao je, Kotor je imao i ima svoje posebno mjesto i ulogu. Đukanović je naveo da Kotor, u aktivnostima koje su na liniji strateških opredjeljenja državne politike na unutrašnjem i na međunarodnom planu, može bezrezervno računati na pomoć i podršku Vlade.

Bonus video: