Saslušani neonatolozi iz Instituta za bolesti djece

Za tužioce je jako važno bilo da policija od neonatologa prikupi saznanja o tome kako je i čime liječena beba, kome su i kada javili za simptome infekcije, kao i koga su obavijestili o tome da je nastupila smrt
56 pregleda 0 komentar(a)
Institut za bolesti djece, Foto: Luka Zeković
Institut za bolesti djece, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.11.2014. 06:24h

U okviru istrage okolnosti smrti novorođenčeta iz Bijelog Polja nastavljeno je saslušanje ljekara - neonatologa Instituta za djecu KCCG.

“Vijestima” je u podgoričkoj policiji rečeno da su inspektori uzeli izjave od ljekara Danojle Dakić, Ljubinke Dragaš, Lidije Banjac, Envere Lekić i Rade Rudenović.

Inspektori su po nalogu Višeg državnog tužilaštva pitali neonatologe kada je tačno i u kojem stanju primljena beba iz Bijelog Polja, koja je preminula u KC-u u subotu 16. novembra oko 20 časova.

Za tužioce je jako važno bilo da policija od neonatologa prikupi saznanja o tome kako je i čime liječena beba, kome su i kada javili za simptome infekcije, kao i koga su obavijestili o tome da je nastupila smrt.

“Nastavljena su saslušanja, već je uzeta sva dokumentacija iz KCCG kako bi se utvrdilo da li je neko od ljekara i iz te ustanove imao odgovornosti u ovom slučaju”, rečeno je “Vijestima” u policiji.

Dan ranije, policija je uzela izjavu i od patologa dr Dragane Čukić i tehničara sa Instituta za sudsku medicinu, od kojih su dobili saznanja da je tužiteljka iz Bijelog Polja Vesna Šćepanović tražila obdukciju tijela tek 22 sata nakon smrti bebe.

Bonus video: