PO NALOGU VDT

Saslušani neonatolozi iz Instituta za bolesti djece

Za tužioce je jako važno bilo da policija od neonatologa prikupi saznanja o tome kako je i čime liječena beba, kome su i kada javili za simptome infekcije, kao i koga su obavijestili o tome da je nastupila smrt
52 pregleda 0 komentar(a)
Institut za bolesti djece, Foto: Luka Zeković
Institut za bolesti djece, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.11.2014. 06:24h

U okviru istrage okolnosti smrti novorođenčeta iz Bijelog Polja nastavljeno je saslušanje ljekara - neonatologa Instituta za djecu KCCG. 

“Vijestima” je u podgoričkoj policiji rečeno da su inspektori uzeli izjave od ljekara Danojle Dakić, Ljubinke Dragaš, Lidije Banjac, Envere Lekić i Rade Rudenović.

Inspektori su po nalogu Višeg državnog tužilaštva pitali neonatologe kada je tačno i u kojem stanju primljena beba iz Bijelog Polja, koja je preminula u KC-u u subotu 16. novembra oko 20 časova. 

Za tužioce je jako važno bilo da policija od neonatologa prikupi saznanja o tome kako je i čime liječena beba, kome su i kada javili za simptome infekcije, kao i koga su obavijestili o tome da je nastupila smrt.

“Nastavljena su saslušanja, već je uzeta sva dokumentacija iz KCCG kako bi se utvrdilo da li je neko od ljekara i iz te ustanove imao odgovornosti u ovom slučaju”, rečeno je “Vijestima” u policiji.

Dan ranije, policija je uzela izjavu i od patologa dr Dragane Čukić i tehničara sa Instituta za sudsku medicinu, od kojih su dobili saznanja da je tužiteljka iz Bijelog Polja Vesna Šćepanović tražila obdukciju tijela tek 22 sata nakon smrti bebe.

Preporučujemo za Vas