Vatrogasac na pravom mjestu: Došao u posjetu majci, spasio komšinici stan

"U ovoj zgradi se inače svi stanari poznaju preko 35 godina, to su uglavnom stariji ljudi, svi smo kao porodica", zaključio je za “Vijesti” Nikola
201 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2014. 18:37h

Brzom intervencijom trojice mladića, u zgradi broj 35 u ulici Maršala Tita u Baru danas prijepodne spriječena je veća šteta od uništene kuhinje u stanu Miluše Kotlaje i kratkotrajne panike stanara. Požar koji je oko 10 sati izbio u ovom stanu na drugom spratu stare “šestice”, kako Barani zovu ovu zgradu, suzbio je Nikola Đuranović, inače vatrogasac, koji je u tom trenutku bio u posjeti majci koja živi u istom ulazu. Izlazeći iz zgrade, Nikola koji je tada bio na odmoru, van svoje smjene, čuo je komšije kako viču, a potom vidio gusti dim koji izbija iz stana Kotlaja. Odmah je otrčao do komšinice i u stanu zatekao požar u kuhinji.

"Vidio sam plamen koji je izbijao iza šporeta. U stanu prepunom dima bila je gospođa Miluša sa ćerkom, rekao sam im da izađu i otrčao odmah do susjedne zgrade Vujačića, znao sam da u buticima u prizemlju mora neko imati protivpožarni aparat. Pronašao sam ga u drugoj radnji u koju sam ušao, vratio se u stan i ugasio požar", opisuje kratko akciju skromni Nikola, ističući da je samo radio svoj posao i da “nije bilo nikakvih problema”.

Dodajući da su u kuhinji izgorjeli šporet i drveni kuhinjski elementi, požrtvovani vatrogasac je istakao da su mu u pomoć odmah pritekli “dvojica momaka iz Turističke organizacije, znam ih iz grada”, te da su za njima skoro u isto vrijeme pristigli i policajci koji su ženu izveli iz zgrade. Kolege iz Službe zaštite sa dva vozila stigli su odmah, “koliko im je trebalo od prijema poziva do dolaska ispred zgrade”

"U ovoj zgradi se inače svi stanari poznaju preko 35 godina, to su uglavnom stariji ljudi, svi smo kao porodica", zaključio je za “Vijesti” Nikola.

Pored Đuranovića čija je profesionalna reakcija za ponos barske Službe zaštite, pohvale za požrtvovanje zaslužuju i službenici TO Bar Ilija Stojović i Ivan Kovač, koji su, čim su ugledali dim, odmah uzeli protivpožarni aparat iz svoje kancelarije i bez razmišljanja utrčali u susjedni ulaz iz kojeg je kuljao dim.

"Kad smo došli na sprat, upali smo u pravi oblak dima, skoro da se nije vidio prst pred okom. Samo smo mogli nazrijeti stariju ženu kojoj smo rekli da odmah izađe iz stana. Nikola je več bio izvadio osigurače, rekao nam je da je u kuhinji i da je ugasio požar. Momci iz interventne jedinice barske policije izveli su potom gospođu iz stana", rekli su Ivan i Ilija “Vijestima”.

Načelnik Službe zaštite Velizar Čađenović pohvalio je Đuranovića za nesebičnu intervenciju, dodajući da su vatrogasci obavili izviđanje stana kako bi preduprijedili da požar ponovo izbije. Prve indicije vode ka tome da su požar uzrokovale loše elektroinstalacije.

Galerija

Bonus video: