Sindikati najavili protest: "Ne prihvatamo da nema para za povećanje plata"

Predsjednik Sindikata prosvjete, Zvonko Pavićević rekao je da je to dogovoreno na današnjoj zajedničkoj sjednici glavnih odbora sindikata prosvjete, Univerziteta, zdravstva, odbrane i Vojske
4 komentar(a)
Zvonko Pavićević, štrajk, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zvonko Pavićević, štrajk, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.11.2014. 19:43h

Sindikati prosvjete, zdravstva, odbrane, Univerziteta i Vojske pri Uniji slobodnih sindikata održaće protest ispred Skupštine Crne Gore 6. decembra zbog stava Vlade da nema povećanja zarada zaposlenima u javnom sektoru.

Predsjednik Sindikata prosvjete, Zvonko Pavićević rekao je da je to dogovoreno na današnjoj zajedničkoj sjednici glavnih odbora sindikata prosvjete, Univerziteta, zdravstva, odbrane i Vojske.

"Time želimo da pošaljemo poruku da ne prihvatamo stav Vlade da nema para za povećanje plata jer je već prezadužena i da u budžetu nema prostora za to", kazao je Pavićević agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, tokom pregovora sindikata i Vlade, oni su pokazali da ima i gdje prostora za povećanje zarada zaposlenima u javnom sektoru.

"Zakon o budžetu je u skupštinskoj proceduri i mi smo zbog toga odlučili da i na ovaj način izvršimo pritisak ne samo na Vladu, nego i na Skupštinu da se takav predlog ne prihvati, već da se nađe prostor za povećanje zarada", zaključio je Pavićević.

Bonus video: