Zaštita životne sredine jedini prihvatljiv i moguć razvoj

0 komentar(a)
Pjena, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pjena, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 19.11.2014. 10:14h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je povodom 20. novembra - Dana Opštine Pljevlja čestitku građanima, predsjedniku Opštine Mirku Đačiću, predsjedniku SO Tariku Gadžoviću i odbornicima.

Uz napomenu da pljevaljski kraj predstavlja glavni izvor energetskog potencijala naše države, kao i najbogatiji rudni resurs, Krivokapić je naveo da je se takvim resursima mora gazdovati na održiv i mudar način.

"Zaštita životne sredine uz obezbjeđenje najviših ekoloških standarda su jedini prihvatljiv i moguć razvoj - razvoj koji svojim potencijalom može značiti i kičmu privrednog rasta crnogorske ekonomije. Lokalna vlast, uz podršku države, mora stvarati ambijent i uslove za investicije što krajnje znači i bolji životni standard građana. Uvjeren sam da će tako biti na dobrobit svih građanki i građana Pljevalja, a time i Crne Gore", poručio je Krivokapić.

Milić: Pljevljima posvetiti posebnu pažnju

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić je u ime partije, kao i u svoje lično ime, povodom Dana opštine Pljevlja, uputio čestitke Mirku Đačiću, predsjedniku opštine, Tariku Gadžoviću, predsjedniku Skupštine opštine, odbornicima SO Pljevlja i svim građanima.

"Grad koji ima najstariju gimnaziju, grad koji je svojevremeno nosio epitet stožera industrijske proizvodnje u Crnoj Gori, grad u kojem se vjekovima razvijaju skladni multietnički odnosi, zaslužuje da mu se posveti posebna pažnja, naročito u oblasti zaštite životne sredine, očuvanja prirodnih resursa, kao i afirmacije kulture, sporta i tradicije. Vjerujem da će se u periodu pred nama realizovati projekti u enegretskom sektoru, šumarskoj industriji, vjerskom turizmu, i efikasno iskoristiti prednosti za unapređenje regionalne i međugranične saradnje, kako bi svi građani Pljevalja osjetili benefite kvalitetnijeg života", naveo je Milić.

Bonus video: