Drama Radovića na putu za Beograd: Htjeli su da me linčuju!

Radović je kazao da nikome nije dužan, zbog čega pretpostavlja da je greškom zamalo postao žrtva sačekuše koja je u Ovčar banji spremana za drugoga...
2382 pregleda 57 komentar(a)
Božo Radović, Foto: Privatna arhiva
Božo Radović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.11.2014. 20:30h

Budvanin Božo Radović tvrdi da je preživio pravu dramu u nedjelju veče kada su ga dvije osobe prisilno zaustavile na magistrali između Užica i Čačka, a potom pod prijetnjom oružjem pokušali da ga izbace iz automobila.

Radović je kazao da nikome nije dužan, zbog čega pretpostavlja da je greškom zamalo postao žrtva sačekuše koja je u Ovčar banji spremana za drugoga...

Ispričao je “Vijestima” da se te večeri iz Budve vraćao ka Beogradu, gdje trenutno radi.

“Vozio sam rentiran automobil, beogradskih tablica. Poslije Užica, nadomak Ovčar banje, primijetio sam vozilo koje je dugim svjetlima bukvalno pokušavalo da me izbaci sa puta. Riječ je o izuzetno nezgodnoj dionici puta - sa jedne strane je jezero a sa druge litica. Nisam znao o čemu se radi. Mrkla noć, automobil koji se bukvalno prislonio uz moj. Zaustavio sam vozilo i sačekao da me taj automobil, mislim da je bio 'golf 3', mimoiđe”, kazao je Budvanin.

Međutim ništa od toga - to vozilo se zaustavilo i sa mjesta suvozača, prema njegovim riječima, izašao je krupan muškarac koji je za pojasom imao pištolj. Za njim i sa mjesta vozača, takođe naoružan, izašao drugi muškarac.

“Prišli su vozilu i kazali mi da izađem. Otvarajući prozor, pitao sam ih o čemu se radi. Kazali su mi da izađem i da će mi onda objasniti. Tada je jedan od njih pokušao da me izvuče iz auta. Odgurnuo sam ga. Potom su obojica krenula da me prisilno izvuku, ali sam tada velikom brzinom krenuo u rikverc. Nisam znao ni kuda se krećem, jer je bila noć. Zatim sam punim gasom krenuom naprijed”, ispričao je Radović.

Tada je, tvrdi, krenula potjera za njim.

„Cijelo vrijeme razmišljao sam o čemu se radi i ko su napadači. Po naglasku bih rekao da se radilo o ljudima iz tih krajeva, sa kojima nemam problema. Vozio sam veoma brzo, ali su me konstantno pratili... nakon 20-ak kilometara naišao sam na policijsku patrolu”.

Kazao je da je tada zaustavio vozilo i policajcima ispričao šta mu se dogodilo.

“Sve to su mirno prihvatili i pitali me za registraciju vozila koje me je pratilo. To mi je bilo krajnje smiješno - potpuni mrak, njihova duga svjetla, drama, nisam znao šta me je snašlo, a oni me mirno pitaju o kakvom autu se radi. Tu sam stajao desetak minuta, oni su mi kazali da će javiti ostalim patrolama. Poslije toga su mi rekli da nastavim put“, kazao je Radović.

“Pomiješali su me sa nekim”

Radović je rekao da je u prvim momentima napada pomislio da je riječ o pljački.

Kasnije, kako je rekao, dok je vraćao film, sjetio se zapravo da su ti muškarci čekali nekoga.

“Čvrsto vjerujem da su se na mene namjerili isključivo zbog zabune. Djelovali su, kao po dojavi, da čekaju nekoga... Da sam izašao iz automobila, sigurno bi me linčovali, jer su očligledno bili spremni da to učine“, kazao je Radović.

Poznat po neobičnom kućnom ljubimcu

Radović je javnosti poznat i kao glumac u popularnoj seriji "Budva na pjenu od mora", a "Vijesti su nedavno pisale i o njegovom neobičnom kućnom ljubimcu.

Fantom, kako je ime prelijepom primjerku pitona, kao mladunče od nekih 15 centimetara, veličine slamke soka, kupljen je u Bratislavi u tamošljoj zooteci.

„Koštao je 560 eura i isto toliko su koštali papiri. Znači potpuno je legalno donijet u Crnu Goru. Što je, moramo priznati, zaista rijetkost, jer se mnoge zmije donose i preprodaju na crnom tržištu, ali to je već mnogo veći problem, o kome se malo govori. Uglavnom ljudi govore o ekscentričnosti ljudi, koji vole egzotične ljubimce, ali i ne o tome kako životinje dospijevaju u našu državu bez ijednog validnog dokumenta“, priča Božo, koji je poznat i kao organizator velikih humanitarnih akcija pod nazivom „Pomoć u srcu“.

Da se podsjetite ove priče, kliknite ovdje.

Bonus video: