Opština Bar se priključila borbi protiv seksualne diskriminacije

Memorandumom su definisani oblici dalje saradnje u realizaciji aktivnosti na unapređenju položaja i zaštite LGBT populacije kroz međusobne konsultacije, razmjenu informacija i preduzimanje drugih zajedničkih mjera i aktivnosti radi uspostavljanja tolerantnog okruženja prema LGBT osobama u lokalnoj zajednici
0 komentar(a)
Suad Numanović, Zoran Srzentić, Foto: Gov.me
Suad Numanović, Zoran Srzentić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 18.11.2014. 17:02h

Memorandum o razumijevanju i mjerama u borbi protiv diskriminacije po osnovu seksualne orjentacije ili rodnog identiteta i promociji tolerancije prema LGBT osobama, potpisali su danas ministar Suad Numanović i predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić.

Memorandumom su definisani oblici dalje saradnje u realizaciji aktivnosti na unapređenju položaja i zaštite LGBT populacije kroz međusobne konsultacije, razmjenu informacija i preduzimanje drugih zajedničkih mjera i aktivnosti radi uspostavljanja tolerantnog okruženja prema LGBT osobama u lokalnoj zajednici.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Numanović je kazao da je crnogorsko društvo pokazalo da je na visokom nivou stepena poštovanja ljudskih prava i sloboda i uvažavanja različitosti.

"Kada je riječ o demokratskom kapacitetu stepena tolerancije našeg društva kad su ranjive grupe u pitanju konstatovano je da Crna Gora u značajnoj mjeri poštuje i uvažava različitosti u svom društvu", navodi se u saopštenju.

"Srzentić je zahvalio ministru na ponuđenoj pomoći na neophodnoj obuci za predstavnike opštine kao i druge zainteresovane subjekte u lokalnoj zajednici u vidu prenošenja potrebnih znanja odnosno senzibilisanja u radu i sa ovom ranjivom društvenom grupom”, kazali su iz Ministarstva.

Oni su podsjetili da su memorandumi o razumijevanju ranije potpisani sa opštinama Kotor i Budva.

"Ovim Memorandumom nastavlja se saradnja Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Opštine Bar u smislu daljeg unapređenja ljudskih prava i sloboda, naročito uvažavanja različitosti kada su ranjive društvene grupe u pitanju", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: