Konjević, Sasi i Lejden: Crna Gora napredovala u rješavanju pojedinih slučajeva napada na medije

Konjević je, kako se navodi, informisao sagovornike o aktivnostima koje su u fokusu pažnje Ministarstva i Uprave policije, posebno ističući napredak u oblasti zaštite prava pripadnika LGBT populacije, kao i unaprjeđenje situacije po pitanju obezbjeđivanja slobode novinara
0 komentar(a)
Raško Konjević,  koizvjestioci Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, Foto: MUP Crne Gore
Raško Konjević, koizvjestioci Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, Foto: MUP Crne Gore
Ažurirano: 18.11.2014. 14:59h

Crna Gora je napredovala u rješavanju pojedinih slučajeva napada na ličnost i imovinu novinara i medijskih kuća, saglasili su se ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i koizvjestioci Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (SE), Kimo Sasi i Teri Lejden.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, na sastanku je ocijenjeno da je Crna Gora napredovala u pogledu ispunjavanja obaveza prema SE, što će biti predstavljeno u narednom Izvještaju koji će PSSE, razmatrati na zasijedanju tokom januara naredne godine.

Konjević je, kako se navodi, informisao sagovornike o aktivnostima koje su u fokusu pažnje Ministarstva i Uprave policije, posebno ističući napredak u oblasti zaštite prava pripadnika LGBT populacije, kao i unaprjeđenje situacije po pitanju obezbjeđivanja slobode novinara.

"Posebno je pohvaljen angažman i profesionalno djelovanje pripadnika Uprave policije, zahvaljujući čijim naporima je Parada ponosa održana bez incidenta", kaže se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se dodaje, razmatran položaj medija, kao jedna od ključnih pretpostavki za dalji napredak evropskog i evroatlanskog integracionog procesa.

"Zasebna tema razgovora bile su i aktivnosti koje se sprovode na unaprjeđivanju saradnje između organa za sprovođenje zakona, pa je u tom kontekstu, Konjević obavijestio o dinamici usvajanja legislative, koji treba da doprinese naporima za jačanje kapaciteta u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", navodi se u saopštenju.

Ta legislativa, kako je dodao Konjević, treba da u crnogorski pravosudni sistem uvede specijalizovana tijela za borbu i suzbijanje tih negativnih društvenih pojava.

Bonus video: