Traže saslušanje Radunovića, Mugoše i Jeremića

14 komentar(a)
Miodrag Radunović, Tomislav Jeremić, Foto: Jadranka Ćetković
Miodrag Radunović, Tomislav Jeremić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 18.11.2014. 19:24h

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje danas je jednoglasno donio odluku za kontrolno saslušanje ministra zdravlja Miodraga Radunovića, direktora Instituta za javno zdravlje Bobana Mugošu, direktora bjelopoljske Opšte bolnice Tomislava Jeremića, načelnika ginekološko-akušerskog odjeljenja bjelopoljske Opšte bolnice Zvonka Puletića, kao i načelnike odjeljenja neonatologije iz bjelopoljske bolnice i Kliničkog centra Crne Gore.

Članovi Odbora jednoglasni su u ocjeni da ovaj slučaj treba ispitati do kraja i preduzeti hitne mjere kako bi se zaustavilo alarmantno stanje u crnogorskim bolnicama uopšte.

Od nadležnih će zatražiti da im tokom naredne sedmice dostave informacije o tome šta se tačno desilo u bjelopoljskom porodilištu, kako bi odmah nakon toga organizovali saslušanje. Poslanici su upozorili da je nedopustivo da se danas govori o lošoj higijeni u porodilištima, te da ostavke nisu dovoljne.

Iz PR službe Kliničkog centra je saopšteno da je zdravstveno stanje četvoro novorođenčadi iz Bijelog Polja koja se liječe u Centru za neonatologiju Instituta za bolesti djece KC CG i danas nepromijenjeno.

"Dakle, troje novorođenčadi je stabilno, dok je jedno i dalje životno ugroženo", piše u saopštenju.

Bonus video: