Nikšić: Komunalna policija i NVO udružuju snage

Nakon uspješno realizovane akcije “Trotoar“, tokom koje je napisano 677 prekršajnih naloga od čega 534 za nepropisno parkiranje automobila na trotoarima, uskoro kreće akcija „Pješački prelaz“
1343 pregleda 10 komentar(a)
Sastanak sa predstavnicima NVO
Sastanak sa predstavnicima NVO

Nevladine organizacije iz Nikšića odlučile su da zajedno sa Komunalnom policijom udruže snage kako bi realizovali projekte koji imaju za cilj unapređenje kvaliteta života građana. Prva od tih akcije biće uklanjanje plakata oblijepljenih na javnim površinama.

„Volonteri 'Alfa centra' će ukloniti plakate koji se protivzakonito nalaze na javnim površinama, a mi ćemo sankcionisati nesavjesne građane koji imaju potrebu da se reklamiraju da to ne rade na taj način već onako kako je to zakonom predviđeno“, kazao je načelnik Komunalne policije Novica Milović, nakon sastanka koji je na inicijativu „Alfa centra“ organizovan sa zainteresovanim NVO.

Prema riječima Aleksandra Dedovića iz „Alfa centra“ nevladine organizacije su „most između građana i institucija, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou“.

„Smatram da NVO u Nikšiću prepoznaju promjenu u načinu funkcionisanja Komunalne policije u poslednje vrijeme i spremni smo da bezrezervno damo podršku svim naporima koje Komunalna policija čini da bi život Nikšićana učinili kvalitetnim“, kazao je Dedović.

Pohvalio je namjeru Komunalne policije da neselektivno primjenjuje zakonske odredbe i obećao pomoć nevladinog sektora da u tome istraju.

I Petar Šundić iz Bedem festa je podržao rad Komunalne policije sa novim rukovodstvom na čelu i obećao realizaciju zajedničkih volonterskih akcija kako bi animirali cjelokupnu lokalnu zajednicu.

Nakon uspješno realizovane akcije “Trotoar“, tokom koje je napisano 677 prekršajnih naloga od čega 534 za nepropisno parkiranje automobila na trotoarima, uskoro kreće akcija „Pješački prelaz“.

„Uspjeli smo da maknemo automobile sa trotoara i sada će nam mnogo lakše biti da kontrolišemo nepropisno parkirane automobile na pješačkom prelazu, sa posebnim osvrtom na zaštitu osoba sa invaliditetom i njihovog nesmetanog kretanja. U sklopu akcije 'Trotoar' smo napisali 32 prekršajna naloga zbog parkiranja na mjestima koja su planirana za osobe sa invaliditetom“, kazao je Milović koji je na čelo Komunalne policije došao u novembru prošle godine.

Sastanku je prisustvovala i Marina Vujačić, iz Udruženja mladih sa hendikepm Crne Gore, dok je interesovanje pokazalo i Udruženje za zaštitu životinja Nikšić.

Bonus video: