Gusinje: Kako internet može pomoći planinskom turizmu

Radionica je održana u okviru projekta Promocija povezivanja širokopojasnim internetom graničnih oblasti planine Prokletije
119 pregleda 0 komentar(a)
gusinje._2, Foto: A. IBRAHIMAGIĆ
gusinje._2, Foto: A. IBRAHIMAGIĆ
Ažurirano: 17.11.2014. 17:43h

U Gusinju je danas održana radionica u okviru koje je prestavljena prezentacija o uticaju interneta na razvoj planinskog turizma, saopšteno je iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije (MIDT).

Radionicu, koja je održana u okviru projekta Promocija povezivanja širokopojasnim internetom graničnih oblasti planine Prokletije, otvorili su generalni direktor direktorata za razvoj elektronske uprave u MIDT Ivan Lazarević i direktorka Regionalne turističke organizacije Bjelasica i Komovi Tatjana Drakula Medenica.

Kako su kazali iz Ministarstva, Lazarević je nakon uvodnih riječi prezentovao projekat, realizovane aktivnosti, ali i dalje korake u njegovoj primjeni.

„Drakula Medenica je održala prezentaciju na temu Internet kao funkcija razvoja planinskog turizma, a profesor na Univerzitetu Crne Gore, koji je angažovan kao ekspert za izradu studije Božo Krstajić, predstavio je nacrt i izložio korisnicima detalje i nalaze studije“, kaže se u saopštenju.

Radionica je, kako se dodaje, završena pitanjima korisnika vezanim za dinamiku realizacije i zahtjevima za dodatnim pojašnjenjima.

Projekat je realizovan u saradnji MIDT i opštinama Plav, Gusinje, Rožaje i Andrijevica, a koji finansira Evropaks unija, kroz IPA prekogranični program.

Bonus video: