Direktor bjelopoljske bolnice podnio ostavku

Ranije su zbog propusta u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, tačnije na Ginekološko-akušerskom odjeljenju, smijenjeni načelnik tog odjeljenja, Zvonko Puletić i šefica Odjelenja za neonatologiju, Haka Tahirović
64 pregleda 84 komentar(a)
Tomislav Jeremić, Foto: Jadranka Ćetković
Tomislav Jeremić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 17.11.2014. 15:13h

Direktor bjelopoljske Opšte bolnice Tomislav Jeremić podnio je ostavku iz, kako je saopštio, moralnih razloga, prenosi RTCG.

Ranije su zbog propusta u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, tačnije na Ginekološko-akušerskom odjeljenju, smijenjeni načelnik tog odjeljenja, Zvonko Puletić i šefica Odjelenja za neonatologiju, Haka Tahirović.

Sa dužnosti je smijenjena i glavna sestra sa Ginekološkog odjeljenja.

Ministar zdravlja Miodrag Radunović je ranije saopštio, gostujući u Dnevniku TVCG, da narednih dana očekuje izvještaj zdravstveno-sanitarne inspekcije. On je podsjetio da je do daljnjeg zatvoreno Ginekološko-akušersko odjeljenje.

U Kliničkom centru Crne Gore, preminula je jedna beba koja je u tu ustanovu hitno prebačena zbog infekcije koju je, po svemu sudeći dobila u bolnici u Bijelom Polju. Još jedno novoređenče iz Bijelog Polja je u kritičnom stanju dok je troje stabilno.

Upitan da li ima razloga za paniku u Bijelom Polju, i kakvu poruku taj slučaj šalje ne samo roditeljima u toj opštini već i u cijeloj Crnoj Gori, Radunović je kazao da će sve ginekološko-akušerske usluge za porodilje iz Bijelog Polja biti pružane u Beranama, Mojkovcu i drugim ustanovama.

Bonus video: