INSTITUT ZA BOLESTI DJECE

Tri bebe stabilno, jedna i dalje u životnoj opasnosti

2 komentar(a)
dječja bolnica, Foto: Luka Zeković
dječja bolnica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.11.2014. 14:11h

Zdravstveno stanje četoro novorodjenčadi iz Bijelog Polja koja se liječe u Centar za neonatologiju Instituta za bolesti djece KCCG je nepromijenjeno, saopšteno je iz KCCG. 

Troje novorđencadi je stabilno, dok je jedno i dalje životno ugroženo. 

Mreža žena Pokreta za promjene i NVO Krug života traže od nadležnih hitno pokretanje disciplinskih postupaka protiv odgovornih lica zbog smrti bebe i stanja u crnogorskim porodilištima, ali i, između ostalog, ostavke ministra zdravlja Miodraga Radunovića i direktora bolnice u Bijelom Polju Tomislava Jeremića.

Oni su nakon protestne šetnje od Ministarstva zdravlja do KCCG saopštili šest zahtjeva koji će tokom dana biti proslijeđeni nadležnim institucijama - Vladi Crne Gore i Tužilaštvu.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković potvrdio je da je Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju pokrenulo izviđaj u slučaju inficiranja beba u bjelopoljskoj Opštoj bolnici. To je faza predkrivičnog postupka kada se prikupljaju činjenice i obavještenja radi eventualnog pripremanja krivične prijave.

 Članovi Odbora za zdravstvo iz Demokratske partije socijalista (DPS) podnijeli su zahtjev za održavanje kontrolnog saslušanja Radunovića i ostalih odgovornih povodom slučaja infekcija beba u bjelopoljskom porodilištu.

Preporučujemo za Vas