Njemačko ministarstvo inostranih poslova osuđuje pisanje "Informera"

"Ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori, Gudrun Štajnaker, nedvosmisleno je osudila i time dala do znanja da Vlada Savezne Republike Njemačke - uz dužno poštovanje slobodi štampe- ne odobrava takvu kampanju"
76 pregleda 9 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Savo Prelević
Vanja Ćalović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.11.2014. 12:24h

Njemačko ministarstvo inostranih poslova osudilo je posljednja pisanja "Informera" i kampanju koju ovaj list vodi protiv Vanje Ćalović.

"Ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori, Gudrun Štajnaker, nedvosmisleno je osudila i time dala do znanja da Vlada Savezne Republike Njemačke - uz dužno poštovanje slobodi štampe- ne odobrava takvu kampanju", stoji u pismu.

U saopštenju koje potpisuje Kristijana Markert, šefica odjeljenja za proširenje EU, navodi se da Vlada Savezne Republike Njemačke se, u okviru pregovora o ulasku Crne Gore u Evropsku uniju, zalaže za jačanje tamošnjeg civilnog drustva. Ovo važi i za teme za koje se MANS zalaže: poboljšanje izbornih standarda, depolitizaciju javne uprave i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

"Sve ove teme dio su takozvanog poglavlja o pravosuđu i vladavini prava, koje je u fokusu pregovora o pristupanju Evropskoj uniji.

Evropska komisija, odabrana od strane država članica, aktivno prati Crnu Goru u implementaciji reformi, kako bi u svim ovim pitanjima dostigla evropske standarde. Ovo uključuje i promovisanje slobode mišljenja i medija, u sta ubrajamo i podizanje etičkih standarda u medijima", zaključuje se u pismu.

Bonus video: