Zdravstvo je mjerilo blagostanja, gdje je onda Crna Gora?

SNP je kroz poslanička pitanja i kroz diskusije u Skupštini ukazivao na katastrofalno stanje, ne samo u bjelopoljskom, već i uopšte u crnogorskom zdravstvu
3 komentar(a)
Bijelo Polje bolnica, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje bolnica, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 16.11.2014. 20:40h

Stanje u zdravstvu je mjerilo blagostanja u jednom društvu. Pitaju li se odgovorni gdje je Crna Gora danas na osnovu toga, navodi se u reagovanju dr Radosava Raša Nišavića, predsjednika Opštinskog odbora SNP iz Bijelog Polja, nakon vijesti o infekciji beba u porodilištu u tom gradu.

"Današnje tragične vijesti iz Bijelog Polja nijesu mogle ostaviti ravnodušnim nikoga. Usljed nemara i neodgovornosti jedan tek otpočeti život se ugasio a ugrožen je život još nekoliko odojčadi koja su imala tu nesreću da dođu na svijet u bjelopoljskoj bolnici. Na lošu situacuju u bjelopoljskom zdravstvu, SNP je ukazivao mnogo prije nego se dogodila infekcija na ginekološko-akušerskom odjeljenju. Nedopustivo je da se ove tragične stvari dešavaju u današnje vrijeme", kazao je Nišavić.

On je naveo da je SNP kroz poslanička pitanja i kroz diskusije u Skupštini ukazivao na katastrofalno stanje, kako dodaje, ne samo u bjelopoljskom, već i uopšte u crnogorskom zdravstvu.

"Na taj način smo pokušali da upoznamo crnogorsku javnost sa lošim stanjem u zdravstvu i upozoravali da se mora povesti više brige i imati razumijevanje društva i onih koji o tome odlučuju, a sve u cilju kvalitetnije zdravstvene zaštite i prevencije ovakvih nemilih događaja. Bez obzira na sve nedostatke u tom sistemu, nema opravdanja za smrt odojčadi i ugroženosti života drugih beba. Potrebna je odgovornost svih ljudi koji su odgovorni u upravljanju zdravstvenim sistemom. Stanje u zdravstvu je mjerilo blagostanja u jednom društvu. Pitaju li se odgovorni gdje je Crna Gora danas na osnovu toga", kazao je on.

Bonus video: