Poklonili Slavki 300 bala sijena

Ova vrijedna djevojka od stada izdržava dvanaestočlanu porodicu, bori se protiv predrasuda, ali i onih kojima smeta
183 pregleda 18 komentar(a)
Slavka Adžović, Foto: Svetlana Mandić
Slavka Adžović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 17.11.2014. 07:49h

Slavki Adžović iz Nikšića je krajem oktobra, u požaru za koji ona vjeruje da je podmetnut, izgorjelo 350 bala sijena, a štetu su joj ovih dana nadoknadili humani ljudi.

„Luka Maksimović iz Gornjeg Polja mi je poklonio 140 bala, sestre Jovanka i Biljana Vučetić i njihova rođaka Zora Kovačević sa Vilusa 120, a braća Dragomir i Vladimir Vojinović sa Žabljaka 70 bala. Njima je u susret izašao direktor Komunalnog preduzeća sa Žabljaka Radenko Radulović i dao im kamion, a vozač Dragan Božović je doćerao sijeno“, priča Adžović, dok pokazuje pristigle bale.

Vatra je 26. oktobra buknula oko ponoći i za tren prugutala dio ljetine bez koje ne može prezimiti njeno stado od oko 120 ovaca, sedmoro goveda i konja.

“Ova pomoć mi puno znači, vraća mi vjeru u ljude, jer koliko god da ima loših ljudi nadam se da mnogo više ima onih dobrih i humanih. Veliko im hvala, mada od ove moje hvale nemaju ništa. Njima će bog pomoći kao što su oni meni“, blagosilja Adžović.

Dnevno joj treba najmanje pet bala sijena, a kada je loše vrijeme i više. Nema dovoljno, ali se nada da će i ostatak uspjeti da nabavi.

“Prije požara spremila sam bila oko 1.100 bala što mi je bilo malo za toliko stoke. Samo ja znam kako sam se mučila. Ručno sam plastila, kupovala tuđe livade, kosila i prevezla do kuće pod Trebjesom. Iz Podgorice me zvao jedan čovjek i obećao stotinu bala, a za prevoz će se pobrinuti njegov drug, dok su mi sa Lukova i iz Danilovgrada obećali po deset tovara”, kazala je Adžović, koja se 20 godina bavi stočarstvom.

Ova vrijedna djevojka od stada izdržava dvanaestočlanu porodicu, bori se protiv predrasuda, ali i onih kojima smeta.

Bonus video: