Raznovrsna ponuda u zimskim centrima

Dnevni ski pas u ski centru Kolašin košta 20 eura, poludnevni 12 eura, a za svaki naredni dan slijedi popust
1 komentar(a)
Ski centar Kolašin, Foto: Montenegro.travel
Ski centar Kolašin, Foto: Montenegro.travel
Ažurirano: 16.11.2014. 14:10h

Zimski turistički centri spremno dočekuju predstojeću sezonu, nude raznovrsnu ponudu i zanimljive novogodišnje aranžmane uz domaće i regionalne muzičke zvijezde, a prema najavama, očekuju i dobru popunjenost kapaciteta, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Ski centri Žabljak, Kolašin i Vučje, kako su kazali predstavnici NTO, pripremili su raznovrsnu ponudu za sve ljubitelje snijega, sportova na snijegu i odmor na planini.

»Cijene hotelskog i privatnog smještaja su na nivou prošlogodišnjih, dok su novine ponovo stavljanje u funkciju hotela Lipka, snižene cijene ski pasa na Savinom kuku, kao i parkinga na skijalištu u Kolašinu«, rekli su agenciji Mina-business predstavnici iz NTO.

Ponuda Žabljaka je, kako su dodali, obogaćena, s obzirom na to da je otvorena moderna sportska dvorana, a Investiciono razvojni fond (IRF), koji sada upravlja ski centrom, uložio je 800 hiljada EUR u remont postojećih ski liftova.

Dnevni ski pas u ski centru Kolašin košta 20 eura, poludnevni 12 eura, a za svaki naredni dan slijedi popust. Petodnevni ski pas košta 79 eura, a sedmodnevni 104 eura.

»Za djecu do 12 godina ski pas je 13 eura, petodnevni 53 eura, a sedmodnevni 68 eura«, precizirali su iz NTO i dodali da je tokom decembra, februara, marta i aprila, u ponudi dvodnevni ski pas po cijeni od 30 eura.

Kada je riječ o skijalištu Savin kuk, jednodnevni ski pas za odrasle u januaru će koštati 12 eura, dvodnevni 20, poludnevni osam, dok je za noćno skijanje potrebno platiti šest eura. Toliko košta i dnevni ski pas za djecu do 14 godina.

»Sedmodnevni ski pas u januaru košta 70 eura, desetodnevni 100, a sezonski 230 eura. U februaru i martu jednodnevni ski pas košta deset eura, a poludnevni šest eura«, kazali su iz NTO.

U ski centru Javorovača cijena jednodnevnog ski pass-a za odrasle iznosi devet eura, za djecu šest, a sedmodnevnog 54 eura za odrasle, odnosno 42 eura za djecu. Iznajmljivanje opreme na Vučju je od pet do 15 eura, a cijene ski pasa od pet do deset eura.

Iz NTO su rekli da službe zadužene za održavanje puteva prema skijalištima, Crnagoraput i lokalna komunalna preduzeća, spremno i sa adekvatnom opremom dočekuju sniježnu sezonu, što je posebno značajno da bi turistička sezona bila kvalitetna.

»Ukoliko nam vremenske prilike budu išle na ruku, i snijega bude dovoljno, prema najavama, sasvim sigurno će skijališta biti dobro popunjena. Organizovane ture najavljene su iz susjednih država, najviše iz Albanije i Srbije. Očekujemo jedan broj turista iz evropskih zemalja, između ostalih oko 300 gostiju iz Francuske, a domaći gosti su uobičajeno među brojnijima«, naveli su iz NTO.

Tradicionalno, doček Nove godine uz domaće i regionalne muzičke zvijezde organizuju brojni hoteli, restorani, diskoteke u zimskim turističkim centrima i na primorju.

»Očekujemo da će organizovani raznovrsni programi na gradskim trgovima u Budvi i Kotoru tokom novogodišnjih praznika i ove godine privući značajan broj turista u Crnu Goru i potvrditi imidž zemlje kao hit destinacije u regionu kada je u pitanju provod u najluđoj noći«, kazali su predstavnici NTO.

NTO promoviše u zemlji i inostranstvu objedinjenu ponudu ski centara i aranžmane za novogodišnje praznike, kako na sjeveru tako i na primorju.

»Budžetom NTO planirano je 40 hiljada eura za pripremu zimske turističke sezone, što će biti potrošeno na niz promotivnih aktivnosti planiranih našim programom, koje ćemo realizovati u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma«, precizirali su iz NTO.

To se, kako su naveli, odnosi i na adaptaciju i emitovanje TV spota kojim se promovišu zimski turistički centri, online kampanju, izradu promotivnog materijala, organizaciju ski opening događaja i outdoor kampanju odnosno postavljanje bilborda na najfrekventnijim lokacijama u regionu.

»Turiste iz regiona pozvaćemo da posjete Crnu Goru i tokom zime, u okviru nastupa na sajmu Expo Zim u Beogradu, planiranih promotivnih događaja u Skadru, Trebinju, Dubrovniku i Tirani, gdje ćemo predstaviti ponudu crnogorskih skijališta i novogodišnje aranžmane«, najavili su iz NTO.

Posebne ture osmišljene su u cilju promocije takozvanih soft sportova i novih turističkih ponuda. Takođe, planiran je i snowkiting događaj, odnosno popularno bordovanje sa zmajem, kojem će prisustvovati specijalizovani turoperatori za ovu vrstu ponude sa međunarodnog tržišta. U planu je i promotivna tura motornim sankama na Sinjajevini.

Iz ukupnog budžeta za promociju zimske sezone, opredijeljen je dio za organizaciju manifestacija i događaja koji će privući turiste u zimske centre i u slučaju nedostatka snijega. Takođe, na sklijalištima će i ove godine biti organizovane DJ žurke i programi za najmlađe posjetioce.

Bonus video: