Poluostrvo Luštica: Hotel sa 300 soba u Marina Village-u

Luksuzni veliki hotel i novih 26 stambenih vila čine drugu fazu izgradnje tzv. Marina Village-a, turističkog naselja uz prvu od ukupno dvije marine koliko će ih imati cijeli kompleks Luštica Bay
247 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2014. 14:38h

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je urbanističko-tehničke uslove za projektovanje i gradnju prvog hotela i dodatnih vila sa stanovima za prodaju na tržištu u turističkom resortu Luštica bay koga kompanija "Luštica Development" gradi na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

Hotel ranga minimum četiri zvjezdice, gradiće se na urbanističkoj parceli UP 50 koja ima površinu od preko 63.600 kvadrata, u zahvatu DUP-a "Golf i Donji Radovići zapad", dok su urbanističke parcele 51 i 52, ukupne površine skoro 16.000 kvadrata, rezervisane za gradnju luksuznih vila.

Hotel ukupne bruto građevinske površine 48.000 kvadrata, kapaciteta je 300 soba, odnosno 600 kreveta, a imaće prizemlje i maksimalno tri sprata, dok će spratnost novih ukupno 26 vila, prosječne površine po 270 kvadrata, ograničena na prizemlje i dva sprata.

Luksuzni veliki hotel i novih 26 stambenih vila čine drugu fazu izgradnje tzv. Marina Village-a, turističkog naselja uz prvu od ukupno dvije marine koliko će ih imati cijeli kompleks Luštica Bay.

Izgradnja marine kapaciteta 176 vezova vrijedne 27 miliona eura je u toku, a taj objekat će biti stavljen u funkciju na ljeto 2017.

U završnoj fazi je i izgradnja prvih 10 stambenih objekata sa ukupno 72 lusuzna stana u prvoj fazi Marina Village-a, a ti objekti sa svom pripadajućom infrastrukturom, kupcima će biti predati tokom naredne godine.

Galerija

Bonus video: