Nabavke Kliničkog centra skoro 20 miliona

Najveća zdravstvena ustanova za usluge bi trebalo da potroši oko 2,64 miliona eura. Najviše novca biće izdvojeno za servis raznih medicinskih aparata koji se nalaze u KC
362 pregleda 0 komentar(a)
Za adaptaciju milion eura: KCCG, Foto: Luka Zeković
Za adaptaciju milion eura: KCCG, Foto: Luka Zeković

Klinički centar (KC) u ovoj godini planira da potroši 19,75 miliona eura za nabavku razne robe, radove i usluge.

Najviše novca, oko 16 miliona eura, trebalo bi da bude potrošeno na nabavku medicinskog potrošnog materijala, testove iz oblasti laboratorije, hirurške instrumente, medicinsku opremu i aparate...

Oko 2,82 eura koštaće nabavka aparata za angiografiju, digitalni mamograf, sto za biopsiju, hirurški laser... Za razna sredstva i proizvode za higijenu KC potrebno je za godinu oko 145.000 eura. Nabavka prehrambenih proizvoda, uključujući meso, voće i povrće, koštaće 450.000, a hljeba i mlijeka dodatnih 70.000 eura.

Oko 200.000 eura trebalo bi da košta kupovina medicinskih, odnosno hirurških instrumenata.

Prema planu, na kancelarijski potrošni materijal biće potrošeno oko 60.000.

Kompjuterska oprema za IT sektor, nabavka servera i softvera za IT, rezervni djelovi za računare i servere, Oracle i Microsoft server licencu trebalo bi da košta oko 760.000 eura. Oko 6.000 koštaće narukvice za identifikaciju pacijenata.

Prema planu za ovu godinu, adaptacija više klinika ili odjeljenja KC koštaće oko milion eura.

Najveća zdravstvena ustanova za usluge bi trebalo da potroši oko 2,64 miliona eura. Najviše novca biće izdvojeno za servis raznih medicinskih aparata koji se nalaze u KC.

Za servis medicinskih aparata za endoskopiju, laparaskopiju i bronhoskopiju planirano je da se izdvoji oko 40.000, a za servis gama kamere, medicinskih aparata za potrebe kardiohirurgije i za ortopediju po 20.000 eura. Za hotelske usluge u Podgorici, ostalim gradovima i Beogradu koštaće nešto više od 100.000 eura. Za usluge mobilne i fiksne telefonije i interneta koštaće oko 46.000 eura.

Za iznajmljivanje letjelice sa posadom, odnosno specijalni transport, planirano je oko 130.000.

Bonus video: