Konjević ga otpustio zbog tendera, a SDP ga šalje Stijepoviću

Konjević smijenio Petrovića zbog načina na koji je pripremio tender od oko 1,9 miliona eura za nabavku automobila za policiju
290 pregleda 18 komentar(a)
Goran Petrović, Foto: Uprava policije
Goran Petrović, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 12.11.2014. 20:01h

Načelnik Službe za kancelarijske, opšte i pomoćne poslove MUP-a Goran Petrović konkurisao je za glavnog administratora u Podgorici, iako ga je nedavno ministar Raško Konjević sklonio sa te funkcije u MUP-u.

Konjević ga je smijenio zbog načina na koji je pripremio tender za nabavku automobila za policiju vrijedan oko 1,9 miliona eura. Petrovića, koji je kadar SDP-a, na toj funkciji u MUP-u u v.d. stanju je zamijenio Vladan Delić.

Nakon što je krajem septembra poništen poziv MUP-a za nabavku automobila za policiju, taj Vladin resor je prošle srijede 7. novembra, ponovio proces za nabavku automobila, koji se kupuju na trogodišnji lizing.

“Vijesti” saznaju da je Petrovića na kolegijumu, krajem septembra ove godine, smijenio Konjević, jer je bio nezadovoljan njegovim radom oko pripreme dokumentacije za milionski tender.

“Petroviću, pokupi stvari, više ne radiš u MUP-u”: Konjević

"Petroviću, pokupi stvari više ne radiš u MUP-u”, tim riječima se, prenijelo je “Vijestima” više izvora iz policije i MUP-a, Konjević na početku kolegijuma obratio Petroviću.

Ministar je, kako saznaju “Vijesti”, smjenu obrazložio time da ga je Petrović dva puta pogrešno informisao o detaljima tendera. Osim toga, Konjević je bio ljut na Petrovića i zbog toga što je krivicu oko pripreme dokumentacije spornog tendera, navodno, htio da svali na jednu od službenica MUP-a.

Petrović je “Vijestima” potvrdio da se prijavio na konkurs Glavnog grada, ali je negirao da je svojim radom uticao na tendere MUP-a.

"Tvrdnje da sam pokušao da utičem na ishod tendera su netačne i neosnovane i kao takve ih odbacujem sa indignacijom”, odgovorio je Petrović na pitanja “Vijesti”.

“Nijesam pokušao da utičem na ishod tendera”: Petrović

On je naglasio da je prijavu za glavnog administratora podnio u propisanom roku, a ako bude izabran, najavio je da će sam napustiti MUP.

"Radni odnos u MUP-u mi nije prestao, a ukoliko budem izabran za glavnog administratora, podnijeću zahtjev za sporazumni prestanak radnog odnosa u MUP-u”, odgovorio je Petrović.

Nakon smjene, Petrović je otišao na odmor, ali kao neraspoređeni kadar MUP-a čeka izbor na mjesto glavnog administatora, koje po sporazumu sa DPS-om pripada SDP-u.

Petrović je, kako su se početkom septembra dogovorili u koaliciji DPS-SDP, bio već viđen na toj viskoj poziciji u administraciji gradonačelnika Slavoljuba Miga Stijepovića.

Kadar SDP-a je krajem 80-ih godina radio kao policajac u Baru, Cetinju, Plavu, a kasnije je radio i u SAJ-u. Obavljao je i brojne poslove komandira u Podgorici, Koniku, Cetinju... Početkom 2009. napustio je MUP, a potom je kao kadar SDP-a radio kao pomoćnik direktora DOO “Puteva”, gradskog preduzeća, koje je neslavno završilo jer je zbog dugova otišlo u stečaj.

U oktobru 2011. godine se ponovo vratio u okrilje MUP-a, kada je pokrivao poziciju načelnika za upravne poslove.

U septembru oboren i tender za nabavku akumulatora

Da se nešto sumnjivo događa sa tenderima MUP-a, bilo je jasno krajem ljeta, kada su brojni pozivi ministarstva za nabavku opreme “padali ” jedan za drugim...

Državna komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki krajem avgusta oborila je tender MUP-a vrijedan 91.000 eura za nabavku guma za auta i terenska vozila. Ista sudbina je u drugoj polovini septembra zadesila brojne druge tendere MUP-a - za nekoliko dana čak tri puta je mijenjan tender za nabavku 45 vozila za Graničnu policiju.

Detalji tendera za vozila pogrešno prenošeni ministru

Baš na dan kada je na kolegijumu MUP-a Konjević smijenio Petrovića, objavljen je poziv MUP-a za nabavku 132 vozila za UP. Taj sporni tender vrijedan milion i 950 hiljada eura, koji će preko lizinga biti plaćen u tri rate od po 650.000 eura, je tada oboren, a novi poziv je objavljen prošle srijede.

Krajem septembra je po treći put oboren i tender za nabavku registracionih tablica, ali i registracionih naljepnica, gdje je poziv u ime MUP-a potpisao smijenjeni Petrović.

Posljednjih dana septembra oboren je i tender MUP-a za nabavku akumulatora...

Bonus video: