Trgić-Žunjić: Samo sam ispunjavala želju pokojnog muža

Prikupila sam svu potrebnu dokumentaciju da prenesem posmrtne ostatke moga supruga u Doboj, gdje sam, zahvaljujući braćinoj pomoći, u oktobru kupila grobnicu i napravila spomenik", kaže Trgić-Žunjić
386 pregleda 18 komentar(a)
Jelka Trgić-Žunjić, Foto: Svetlana Mandić
Jelka Trgić-Žunjić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 12.11.2014. 18:11h

Jelka Trgić-Žunjić koja je 5. novembra ekshumirala posmrtne ostatke njenog supruga Milorada Žunjića iz groblja Jelenak kod Danilovgrada, gdje je bio sahranjen u junu ove godine, kazala je "Vijestima" da je to uradila kako bi ispunila želju pokojnika.

"Dva dana prije smrti on me pred bratom i snahom zamolio ako mu se šta desi da ne bude sahranjen u grobnici gdje je sahranjen. Čak je i brata zamolio da mi pomogne ako ne budem mogla sama. Tu želju bih mu ispunila taman da dobijem doživotnu drobiju, jer to je njegova poslednja želja", kazala je Jelka Trgić-Žunjić.

Sa ekshumacijom pokojnika nijesu bili upoznati njegovi roditelji i djeca iz prvog braka. Razlog tome su loši porodični odnosi između njih i pokojnika i njegove druge supruge.

"Sva priča je vezana zbog imovine koju je moj pokojni suprug meni poklonio. Zbog toga su i pokrenuli sudski spor protiv nas dvoje. Koliku bol osjećam što sam njega izgubila ovaj bol zbog svega što se sada dešava je još veći. Kada je umro nijesam imala mogućnosti da ga sahranim u Straševinu, gdje sam htjela. U Danilovgrad sam ga sahranila po nalogu njegovog brata", tvrdi Trgić-Žunjić koja je sa Miloradom bila u braku od 2007. godine.

Ostatak porodice za ekshumaciju posmrtnih ostataka saznao je tek nakon poziva policije.

"Bila sam prisiljena da uradim nešto takvo i ne znam što bih njima to najavljivala. Prikupila sam svu potrebnu dokumentaciju da prenesem posmrtne ostatke moga supruga u Doboj, gdje sam, zahvaljujući braćinoj pomoći, u oktobru kupila grobnicu i napravila spomenik", kaže Žunjić, pokazujući sprovodnicu sa pečatom i potpisom ambasadora BiH u Crnoj Gori Đorđa Latinovića.

Ona tvrdi da su i Miloradovi roditelji tražili od nje da makne njegove posmrtne ostatke, a da je ekshumaciju "najavila" kada je bila četrdesnica.

"Kada je bila četrdesnica rekla sam đeveru da ako se njegovi roditelji ne pojave toga dana da ću prenijeti njegove ostatke. Kazala sam da će on biti sahranjen tamo gdje ću i ja biti, jer je čovjek koga sam voljela i sa kim nijesam bila u braku zbog interesa. Bez obzira na sve ništa od ovoga ne bi bilo da su makar jednim gestom pokazali da su uz mene", tvrdi Trgić-Žunjić.

Njoj je suprug poklonio tri kuće i imanje, dvije se nalaze u Nikšić, a jedna u Danilovgradu. U jednoj od tih kuća žive Miloradovi roditelji – Vladimir i Zorka.

"I dalje ih smatram kao svoje roditelje i ne želim da tu kuću prodam dok god oni u njoj žive. Ovo što sam uradila uradila sam samo zbog bola i ovih jada", tvrdi Trgić-Žunjić i dodaje da ekshumacija nije urađena po noći već oko 15 časova.

Tijelo njenog supruga sada počiva na gradskom groblju Šušnjari u Doboju.

Tužilaštvo još prikuplja dokaze

Mještani sela Jelenak bili su iznenađeni kada su uz kamenu ogradu groblja zatekli prazan kovčeg. Kako je "Vijestima" kazao R.L., vlasnik pogrebnog preduzeća angažovanog za ekshumaciju, kovčeg je na pomenuto mjesto bio samo privremeno.

"Nijesam bio u mogućnosti da kovčeg odmah sklonim pa sam ga ostavio na mjestu gdje se inače ostavlja smeće. Nije prvi put da se kovčeg nađe na groblju, a ja sam već sjutradan sve završio", kazao je R.L. koji je povodom cijelog slučaja dao izjavu policiji.

Prema informacijama "Vijesti" tužilaštvo još uvijek prikuplja dokaze da li je ili nije izvršeno krivično djelo povrede groba, odnosno povrede leša.

Porodica nije znala za namjeru Jelke Žunjić

Miloradova majka, Zorka Žunjić, kazala je "Vijestima" da nikada nijesu tražili da ostaci njihovog sina budu maknuti iz porodične grobnice.

"Sve je to laž. To je grobnica sa četiri otvora i ima mjesta da svi tu budemo sahranjeni. Ali, ona ga je ukrala. Niko od naše porodice nije znao šta će se desiti. Bili smo izgubljeni i šokirani kada nas je pozvala policija, i kada smo na groblju vidjeli skrinju pored ograde", kazala je Zorka Žunjić.

Potvrdila je Jelkine navode da su sina i snahu tužili i da postupak još uvijek nije okončan.

"Tužili smo sina jer smo mu prepisali kuću koju je on poklonio njoj. Sve tri kuće – njegovu, ovu koju smo mu prepisali i kuću muža iz Danilovgrada on je prepisao njoj. Zbog toga smo ih oboje tužili. Sve ćemo ovo riješiti na sudu", kazala je Zorka Žunjić.

Bonus video: