Nova zgrada parlamenta Glavnog grada: Odbornici još čekaju fotelje

Ugovor o izgradnji zgrade parlamenta zaključen je 2007. godine, a rok za izgradnju bio je jun 2009. godine
228 pregleda 0 komentar(a)
zgrada SO Podgorica, Foto: Boris Pejović
zgrada SO Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.11.2014. 18:25h

Odbornici u Skupštini Glavnog grada najvjerovatnije u ovoj godini neće dočekati da sjednicu održe u sali nove zgrade gradskog parlamenta, s obzirom na to da će završetak radova na tom zdanju i nakon probijanja nekoliko rokova, zavisiti od ishoda trećeg tendera za opremanje sala namještajem.

Treći javni poziv za opremanje sala je, kako je "Vijestima" odgovoreno iz PG biroa, u toku, a ove godine su bila raspisana još dva tendera, ali su bili neuspješni.

"Na jednom nije bilo blagovremenih ponuda, a na drugom nijedna ponuda nije bila ispravna. U,toku je treći postupak i njegov ishod opredijeliće termin završetka radova", saopšteno je iz PG biroa.

Saopšteno je da se u zgradi gradskog parlamenta postavljaju nosači stolica i stolova u skupštinskoj, multimedijalnoj i pres sali i instaliraju multimedijalni sistemi.

"Ovi radovi, međutim, ne mogu biti okončani prije nego što se postavi namještaj u sve tri sale. Ugradnja multimedijalnih sistema za glasanje, prenos TV sjednica... kao i termotehničkih instalacija (uduvavanje vazduha za grijanje i hlađenje) vrši se kroz otvore u držačima stolova i stolica, te je stoga završetak radova u ove tri sale uslovljen prethodnom montažom namještaja", saopšteno je iz PG biroa.

Direktorica Agencije za izgradnju i razvoj Nada Mugoša je u martu prošle godine saopštila da je posao trebalo da bude gotov do kraja protekle godine.

Radove izvodi preduzeće "Cijevna kornere", a ukupna vrijednost iznosi oko 7,6 miliona eura.

Ugovor o izgradnji zgrade parlamenta zaključen je 2007. godine, a rok za izgradnju bio je jun 2009. godine.

Parlament je trebalo da se izgradi za 6,9 miliona eura, ali je nakon aneksa ugovora iz jula 2008, vrijednost povećana za dodatnih 628.000 eura i određen novi rok, decembar 2010. godine. Nakon toga je najavljivano da će radovi biti završeni početkom 2013. godine, ali ni taj rok nije ispoštovan.

Bonus video: