Zašto je novembar ovako topao

“Ruski bič (naglo zahlađenje), koga smo se bojali, neće nas pogoditi. Barem ne još”, objasnio je njemački meteorolog
191 pregleda 3 komentar(a)
Satelitski snimak, vrijeme, Foto: Www.sat24.com
Satelitski snimak, vrijeme, Foto: Www.sat24.com
Ažurirano: 11.11.2014. 17:23h

Novembar je ove godine začuđujuće topao i okupan suncem. Nema snijega i mraza, temperature su blage, a, ako je vjerovati njemačkom meteorologu Dominiku Jungu, vrijeme se neće mijenjati još izvesno vreme.

“Hladan vazduh iznad Rusije neće stići do nas”, tvrdi on, a razlog je u tome što se iznad Rusije trenutno nalaze tri polja visokog pritiska, koja zadržavaju hladan vazduh, dok sa zapada otpor pruža polje niskog pritiska “Rozvita” s blagim temperaturama.

“Ruski bič (naglo zahlađenje), koga smo se bojali, neće nas pogoditi. Barem ne još”, objasnio je Jung za nemački Bild, a prenosi beogradski Blic.

Temperature će i u narednih nekoliko dana biti iznad prosječnih za ovo doba godine i kretaće se između 10 i 15 stepeni. Danas bi na obroncima Alpa, uz podršku fena, temperatura mogla da dostigne čak 20 stepeni.

Sjutra u Crnoj Gori biće i kiše

Ipak, Crnu Goru sjutra čeka djelimično pogoršanje vremena. Iako će najviša temperatura biti oko 20 stepeni, očekuje se umjereno do potpuno oblačno i povremeno sa kišom.

Prema prognozi Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u južnim i centralnim predjelima ponegdje se očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku biće dosta suvog vremena.

U Podgorici se očekuje oblačno vrijeme, povremeno sa kišom, a moguć je i koji pljusak sa grmljavinom. Jutarnja temperatura vazduha u Glavnom gradu biće oko 13, a najviša dnevna do 18 stepeni.

Bonus video: