Novi sukob sindikata i direktora bolnice u Meljinama

“Kako je moguće uplatiti dio novčanog potraživanja tužiocima, dok je sudski proces u toku to jest 6 dana prije ročišta na osnovnom sudu u Herceg Novom?“, navodi se u reagovanju Sindikalne organizacije Opšte Bolnice
51 pregleda 0 komentar(a)
Vojna bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Vojna bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.11.2014. 12:34h

Optužbe Sindikata Opšte Bolnice Meljine da su zaposleni, posebno članovi Sindikata izloženi pritisku menadžmenta te zdravstvene kako bi pristali na poravnanje u sudskom sporu koji je 115 zaposlenih pokrenulo zbog nepoštovanja Kolektivnog ugovora, Radivoje Raško Božović, direktor za opšte poslove Bolnice ,ocijenio je kao laž.

Podsjećamo da je Sindikat tužio Bolnicu zahtijevajući da im se isplati dio regresa i zimnice za period od 2010. do 2014.godine.

Božović je kazao da je zaposlenima isplaćen regres, zimnica i plata za okotobar i zaostatak duga za 2010. godinu , kao i svi porezi i doprinosi.

“Kako je moguće uplatiti dio novčanog potraživanja tužiocima, dok je sudski proces u toku to jest 6 dana prije ročišta na osnovnom sudu u Herceg Novom?“, navodi se u reagovanju Sindikalne organizacije Opšte Bolnice.

“Kako se zove sazivanje načelnika na sastanak i traženje od njih da utiču na zaposlene, odnosno tužioce u ovom slučaju da odustanu od tužbe i zahtjev da menađžmentu dostave spisak onih koji su pristali na taj ultimatum do ponedeljka,dan prije ročišta? Kako se to drugačije zove ako ne prisila i pritisak na sindikat koji je nosilac tužbe?“, pitaju se sindikalci.

Navode i da Božović nije reagovao kada su penzioneri Bolnice potraživali zaostale dugove, po istom osnovu kao i zaposleni.

Bonus video: