Za ekološku akciju potrebno još dvije hiljade potpisa

Ona je objasnila da je cilj prve inicijative sprovođenje opsežnog istraživanja kako bi se ispitali uzroci zagađenja vazduha u Pljevljima i njihovi rezultati eventualno doveli u vezu sa povećanim brojem oboljelih Pljevljaka, "naročito kada su u pitanju bolesti respiratornih organa, ali i maligna oboljenja"
0 komentar(a)
Grin houm, naša akcija, Foto: Facebook.com
Grin houm, naša akcija, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 08.11.2014. 13:06h

U akciji "Za zdravija Pljevlja" prikuljeno je više od deset hiljada potpisa, a za potrebe te inicijative neophodno je sakupiti još najmanje dvije hiljade potpisa punoljetnih građana Crne Gore, saopšteno je iz Grin Houma (Green Home).

Programska direktorica u Grin Houmu, Jelena Marojević Galić, kazala je da će u Podgorici biti nastavljeno prikupljanje potpisa, na uglu ulica Slobode i Novaka Miloševa, kada im vremenske prilike budu dozvoljavale.

"Računamo da ćemo svakako u naredne dvije sedmice prukupiti potreban broj potpisa", kazala je Marojević Galić agenciji MINA.

Ona je podsjetila da su, u okviru akcije Za zdravija Pljevlja, aktuelne dvije inicijative koje su pokrenule nevladine organizacije.

"Tim inicijativama se pridružila i naša organizacija kako bismo kolegama iz NVO 'Da zaživi selo' pomogli u prikupljanju potrebnog broja potpisa", navela je Marojević Galić.

Ona je objasnila da je cilj prve inicijative sprovođenje opsežnog istraživanja kako bi se ispitali uzroci zagađenja vazduha u Pljevljima i njihovi rezultati eventualno doveli u vezu sa povećanim brojem oboljelih Pljevljaka, "naročito kada su u pitanju bolesti respiratornih organa, ali i maligna oboljenja".

"Cilj druga inicijative je postavljanje ekološkog inspektora za sjever Crne Gore, sa sjedištem u Pljevljima, kako bi bili u mogućnosti da pravovremeno reaguju na ekološke akcidente u Pljevljima, koji su mnogo češći i većeg inteziteta nego u svim ostalim gradovima na sjeveru zajedno", dodala je Marojević Galić.

Bonus video: