U Sutomoru otvoren trodnevni sastanak radnih grupa Evropskog skautskog regiona

Ističući značaj izviđačke organizacije za omladinu „u našoj zemlji, a samim tim i u našoj opštini”, te podršku Opštine barskim izviđačima, Spičanović je najavila da će takav trend biti nastavljen i u budućnosti
642 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva
Sa sastanka, Foto: Privatna arhiva, Privatna arhiva

U Sutomoru je sinoć otvoren trodnevni sastanak radnih grupa Evropskog skautskog regiona (ESR) tokom kojeg će oko 90 rukovodilaca izviđačkih saveza 40 zemalja Evrope raditi na poboljšanju i jačanju izviđačke organizacije u Evropi.

Tim povodom, potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović primila je direktora ESR Dejvida Mekkija, predstavnike Saveza izviđača Crne Gore (SICG) Borislava Jovovića i Dušana Masoničića, i starješinu Izviđačkog odreda “24. novembar” Miodraga Tanja Masoničića.

Ističući značaj izviđačke organizacije za omladinu „u našoj zemlji, a samim tim i u našoj opštini”, te podršku Opštine barskim izviđačima, Spičanović je najavila da će takav trend biti nastavljen i u budućnosti.

"Izviđaštvo je čista strana života, a izviđačka organizacija-organizaciju u kojoj mladi ljudi na kvalitetan način provode svoje vrijeme i u kojoj se obučavaju za sve ono što ih u životu očekuje", rekla je pored ostalog gostima Spičanović.

Direktor ESR je zahvalio Opštini Bar na gostoprimstvu i na preko 40 godina bezrezervne podrške razvoju izviđaštva u Crnoj Gori. Mekki je ocijenio i da je organizacija ovakvog skupa “jasan indikator dobrog rada SICG”.

Kako je ukazao, crnogorskim izviđačima slijedi još veća podrška iz Evrope, uključujući finansiranje tri projekta od strane FOSE, „a jedan od tih projekata radiće barski odred“24. novembar”.

Predstavnici SICG su pored ostalog rekli da je Bar već dugo jedna od naših opština sa najviše izviđača, a Miodrag Masoničić da izbor Bara i odreda „24. novembar“ za ovakav skup nije slučajnost, “ već rezultat velikog rada”.

Galerija

Bonus video: