Sindikat bolnice Meljine tvrdi da su izloženi mobingu

„To je čista laž. Zaposlenima je isplaćen regres,zimnica i plata za okotobar, i zaostatak duga za 2010 godinu, kao i svi porezi i doprinosi“, tvrdi Radivoje Raško Božović, direktor za opšte poslove u PZU OB Meljine. "Dio duga iz 2011. godine predložili smo da dajemo uz platu"
101 pregleda 0 komentar(a)
Vojna bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Vojna bolnica Meljine, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.11.2014. 20:45h

Sindikat Privatne zdravstvene ustanove Opšta bolnica (PZU OB) Meljine tvrdi da su zaposleni, a posebno članovi Sindikata „izloženi neprimjerenom pritisku menadžmenta kako bi pristali na poravnanje u sudskom sporu koji je 115 zaposlenih pokrenulo zbog nepoštovanja Kolektivnog ugovora“.

Podsjećamo da je Sindikat tužio Bolnicu zahtijevajući da im se isplati dio regresa i zimnice za period od 2010. do 2014.godine.

Sindikat je, kako kažu, sa željom da se ne ugrozi finansijska stabilnost Bolnice, predlagao da se isplata izvrši sukcesivno ali je to odbijeno.

Sada menadžment Bolnice vrši pritisak na radnike da Sindikat potpiše predlog o poravnanju kako bi se nesporni dug Bolnice sukcesivno isplatio radnicima.Sindikat ne pristaje, jer bi kako objašnjavaju, „svako usitnjavanje duga obezvrijedilo ukupan iznos koji radnike sljeduje i na koji godinama čekaju“.

Tvrde i da „nezadovoljan stavom Sindikata menadžment vrši pojedinačne pritiske na radnike uz prijetnje da radnici neće dobiti platu i da će isplata duga ugroziti rad Ustanove, što unosi veliko uznemiranje“.

„To je čista laž. Zaposlenima je isplaćen regres,zimnica i plata za okotobar, i zaostatak duga za 2010 godinu, kao i svi porezi i doprinosi“, tvrdi Radivoje Raško Božović, direktor za opšte poslove u PZU OB Meljine. "Dio duga iz 2011. godine predložili smo da dajemo uz platu".

Božović je "Vijestima" kazao da je riječ o „grupi smijenjenih nezadovoljnika i neradnika koji izmišljaju“, dok se oni bore da održe novi bolnice.

„Ovo nijesu jedini problemi zaposlenih u ovoj renomiranoj zdravstvenoj ustanovi od privatizacije. Navode, imeđu ostalog i da menagment smanjuje zarade zaposlenima bez ikakvih rješenja“.

„Naš zahtjev ne ugrožava finansijku stabilnost Bolnice i ne ugrožavamo nikoga. Tražimo svoja prava i savjesno obavljamo svoj posao u ustanovi koja, upravo našim radom, s pravom uživa renome visokostručne zdravstvene ustanove. Stručnim i savjesnim radom održavamo i održaćemo renome ustanove ali svoja prava tražimo i od njih nećemo odustati“, zaključuje se u saopštenju sindikalne organizacije PZU OB Meljine, koje je potpisala Slavica Drobnjak.

Ništa od obećanih 120 miliona eura ulaganja

Vojnu bolnicu u Meljinama u junu 2008. godine privatizovao je konzorcijumom na čijem čelu je Atlas grupa.

Za bolnički kompleks od 50.000 kvadrata zemljišta na samoj obali mora, sa 19 objekata, plati li su 25 miliona.

Iako je ugovorom bilo predviđeno da za sedam godina investiraju 119,4 miliona eura, to nije ispoštovano.

Bonus video: