Belko vraćen kući nakon dvije godine

Povrijeđenog Belka liječili su volonteri udruženja "Ruka - šapi", a vlasnica nije mogla da vjeruje kada je vidjela njegovu sliku na FB
337 pregleda 6 komentar(a)
Ratka Tanjević, Belko, Ljiljana caričić, Foto: Zoran Đurić
Ratka Tanjević, Belko, Ljiljana caričić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.11.2014. 20:13h

Nakon dvije godine lutanja, petogodišnji samojed Belko ponovo je u domu Ljiljane Caričić.

Neočekivani susret psa, koji je ime dobio po boji dlake, sa vlasnicom bio je veoma dirljiv, a Boris Vlahović će ga pamtiti dok je živ.

On tvrdi da je Belko odmah poznao Ljiljanu.

"Scene za pamćenje, za priču, suza suzu stiže i u njihovim i u očima psa, a i moje porodice. Miješa se suza i osmijeh. Scena koju ću pamtiti do kraja života. Ponosan, što sam mu makar nakratko pružio ljubav, pažnju i toplinu”, napisao je na Fejsbuk stranici udruženja "Ruka-šapi" Vlahović, kod kojeg je pas bio smješten.

Belka je prije dvadesetak dana na Starom aerodromu pronašla djevojka. Dlaka mu je bila bila zapuštena, noga povrijeđena, a velika i inficirana rana na glavi svjedočila je o, ispostaviće se, dvogodišnjem lutanju ulicama.

Djevojka je odmah obavijestila Ratku Tanjević iz udruženja "Ruka-šapi", a potom je uslijedila svojevrsna filmska priča sa srećnim krajem.

Volonteri udruženja koje se bavi udomljavanjem napuštenih pasa liječili su Belka, obezbijedili mu smještaj i hranu, a nagrada za uloženi trud ipak je stigla.

Caričić koja tvrdi da su godinu dana nakon nestanka tražili Belka širom grada kazala je juče “Vijestima” da joj je “srce zamalo puklo”, kada je prije nekoliko dana ugledala njegovu fotografiju na Fejsbuku.

"Odmah sam ga prepoznala po njušci, jer za razliku od ostalih samojeda ima pljosnat nos, koji malo vuče na crvenu boju. Cijelu noć nijesam mogla da spavam koliko sam željela da ga vidim", kazala je Caričić, dok je veselog Belka mazila po glavi.

Ona je prethodno otvorila Fejsbuk grupu za udomljavanje "Bela pomaže da se udome kučići", na koju je slučajno dospjela slika njenog ljubimca.

Neizmjerno srećna što se Belko vratio kući, Tanjević je istakla da grupe na Fejsbuku "Ruka-šapi" i "Arka Montenegro", ali i ostale, i te kako mogu da pomognu u udomljavanju i pronalaženju izgubljenih ljubimaca.

Pokidao lanac čim su ga doveli iz Crmnice u Podgoricu

Caričić je pojasnila da je Belko zapravo bio ljubimac njene pokojne majke. Kazala je da su nakon njene smrti odlučili da ga iz Crmnice dovedu u Momišiće, odakle je i nestao.

"Interesantno da je godinu dana nakon što je majka umrla, Belko bio sam na imanju, pušten, ali se nijednom nije udaljio od kuće. S obzirom da je u Crmnici bilo hladno, odlučili smo da ga dovedemo u Podgoricu, gdje smo morali da ga vežemo. Istog dana otkinuo je lanac i više se nije vraćao", kazala je.

Bonus video: