I Vojsku će angažovati ako se pojavi ebola

Ministarstvo će, na osnovu odluke Koordinacionog tijela koje je formiralo Ministarstvo zdravlja, angažovati sve raspoložive kapaciteti koji se mogu koristiti u takvim situacijama
3 komentar(a)
Vojska Crne Gore, Foto: Mod.gov.me
Vojska Crne Gore, Foto: Mod.gov.me
Ažurirano: 07.11.2014. 18:27h

Ako se u Crnoj Gori pojavi ebola, Ministarstvo odbrane angažovaće vojnike, ustupiti vozila i zaštitnu opremu za 50 osoba.

Ministarstvo će, na osnovu odluke Koordinacionog tijela koje je formiralo Ministarstvo zdravlja, angažovati sve raspoložive kapaciteti koji se mogu koristiti u takvim situacijama.

“Angažovaće pripadnike Vojske i ustupiti dva sanitetska vozila tip S-4, sa pripadajućom sanitetskom opremom, a posada za ova vozila, koju čine vozači i medicinski tehničari, biće angažovana u slučaju intervencija i transporta oboljelih. Takođe, na raspolaganju su i dva vozila tip M-78 za biološku dekontaminaciju ljudstva, sredstava, objekata i zemljišta, a posade ovih vozila su pripremljene i osposobljene za sve vrste dekontaminacija i za njih su obezbijeđena zaštitna sredstva novije generacije... Ustupiće i zaštitnu opremu (odijela, ogrtače, rukavice, maske i čarape) za 50 lica, koja je u Vojsci namijenjena za hemijsko-biološku i radijacijsku zaštitu”, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Bonus video: