Aktivnosti u okviru DSSR projekta doprinijele sektoru odbrane

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Novićević je naglasio značaj DSSR projekta za taj resor i zahvalio se sagovornicima na pomoći koju Kraljevina Norveška pruža Crnoj Gori u procesu euroatlantskih integracija
74 pregleda 0 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Foto: Vijesti online
Ministarstvo odbrane, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 06.11.2014. 18:29h

Aktivnosti u okviru Projekta reforme sistema bezbjednosti i odbrane (DSSR) doprinijele su u velikoj mjeri kvalitetnijem sistemu upravljanja ljudskim resursima, jačanju administrativnih kapaciteta, poboljšanju kompetentnosti zaposlenih u sektoru odbrane, obuci vojnog i civilnog osoblja, kao i učenju stranih jezika.

To je danas saopštio v.d. generalnog direktora Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane Rajko Novićević, tokom razgovora sa predstavnicima DSSR projekta, koji je u završnoj fazi implementacije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Novićević je naglasio značaj DSSR projekta za taj resor i zahvalio se sagovornicima na pomoći koju Kraljevina Norveška pruža Crnoj Gori u procesu euroatlantskih integracija.

“Sagovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo ostvarenim rezultatima DSSR projekta, a osobito su istakli značaj implementacije novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima, njegove implikacije na Ministarstvo odbrane, kao i izradu podzakonskih akata”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške su izrazili uvjerenje da će se odlična saradnja u oblasti odbrane nastaviti u narednom periodu, i da će Kraljevina Norveška podržati Crnu Goru u ostvarenju evroatlantskog cilja.

Novićević je učestvovao i na završnoj konferenciji, upriličenoj povodom završetka DSSR projekta, gdje je imao uvodno izlaganje.

Predstavnici Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške dodijelili su zahvalnice zaslužnim pojedincima i institucijama koje su učestvovale u realizaciji projekta.

Bonus video: