Ministarstvo odbrane ustupa dio opreme i sredstava u slučaju pojave ebole

1 komentar(a)
ebola, Foto: Reuters
ebola, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.11.2014. 11:05h

Ministarstvo odbrane Crne Gore, na osnovu odluke Koordinacionog tijela, koje je formiralo Ministarstvo zdravlja, da se u slučaju pojave ebole u Crnoj Gori, angažuju svi raspoloživi kapaciteti koji se mogu koristiti u takvim situacijama, stavilo je na raspolaganje dio svoje odgovarajuće opreme i sredstva.

U slučaju pojave ebole u Crnoj Gori, Ministarsvo odbrane angažovaće pripadnike Vojske Crne Gore, kao i ustupiti dva sanitetska vozila tip S-4, sa pripadajućom sanitetskom opremom, a posada za ova vozila, koju čine vozači i medicinski tehničari, biće angažovana u slučaju intervencija i transporta oboljelih.

Takođe, na raspolaganju su i dva vozila tip M-78 za biološku dekontaminaciju ljudstva, sredstava, objekata i zemljišta, a posade ovih vozila su pripremljene i osposobljene za sve vrste dekontaminacija i za njih su obezbijeđena zaštitna sredstva novije generacije.

Uz to, Ministarstvo odbrane ustupiće i zaštitnu opremu (odijela, ogrtače, rukavice, maske i čarape) za 50 lica, koja je u Vojsci namijenjena za hemijsko-biološku i radijacijsku zaštitu, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja

Bonus video: